Haberler

Sorgun'da İnşaatı Süren Okullar Eğitim Öğretim Yılına Yetişecek

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, inşaat çalışmalarında sona gelinen Agah Efendi Ortaokulu, Sorgun İmam Hatip ve Araplı İmam Hatip Ortaokullarının yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini bildirdi.

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, inşaat çalışmalarında sona gelinen Agah Efendi Ortaokulu, Sorgun İmam Hatip ve Araplı İmam Hatip Ortaokullarının yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini bildirdi.

Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 4 okul ve 2 yurtta inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Agahefendi İlkokulu bahçesi içerisine yapılan 20 derslik yeni binada ise sona yaklaşıldığını ve bu okulun 2015-2016 Eğitim Öğretim yılına yetişeceğini belirten Ekinci, "Yeni binanın yanı sıra Agah Efendi ortaokulunun eski binasının da ısı yalıtımı ve çevre düzenlenmesi yeniden yapılıyor. Eski bina ortaokul olarak kullanılacak, yeni bina ise ilkokul olacak" dedi.

Diğer yandan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi tarafından yaptırılacak yeni okulun Oral Bektaş İlkokulu eski binasının yerine yapılacağını anlatan Ekinci, "Bu nedenle Oral Bektaş İlkokulu eski binası tamamen yıkılacak. Zaten yıkım çalışmaları da sürüyor. Burada 20 derslikli modern bir okul inşaat çalışması başladı. Yine Sorgun İmam Hatip Lisesi bahçesi ile Araplı beldesine yapılan 11 derslikli İmam Hatip ortaokullarının inşaatının da yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor" diye konuştu.

Okul onarımı ve yurt yapımı ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Ekinci, "Anadolu İmam Hatip Lisesinde onarım işleri, Atatürk ilkokulunda ise çatı onarımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek 200 kişilik öğrenci yurdu inşaatı devam ediyor. Bunların dışında Kız İmam Hatip Öğrenci Yurdu kaba inşaatı da şu an tamamlanmış durumdadır" ifadelerini kullandı.

Ekinci, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasına bir ay kaldığını hatırlatarak, onarımı işleri yapılan okullarda çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını öğrencilerin sorunsuz derslerine başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Ekinci Araplı Sorgun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title