Haberler

Sorgun'da Hasta Okulu Açıldı

Güncelleme:

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hayata geçirilen "Sorgun Devlet Hastanesi Hasta Okulu" törenle açıldı.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Yahşi, Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Suat Hayri Gözübüyük ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Levent Kılıç, Sorgun Devlet Hastanesi'nin hasta yoğunluğunun çok olduğunu ifade ederek, ilçeye, küçük ilçelerden hasta geldiğini belirtti.

Bir sağlık kurumu olarak sağlık hizmeti sunarken, kaliteyi artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti

"Bu kadar geniş bir alana hizmet veren Sorgun Devlet Hastanesi'nde böyle bir projenin başlatılmış olması çok doğru bir karardır. Hasta ve hasta yakınları ile sağlık personeli arasında iletişimsizlikten kaynaklanan bazı sorunların çözümü noktasında da ben bu hasta okulunu önemsiyorum. Yabancı ülkelerde bazı sorunların çözümünde, örneğin sigara tiryakilerinin sigarayı bırakmaları veya doğum yapacak hastaların bir araya gelip bir topluluk oluşturarak sorunlarına çözüm aramaları gibi oluşumların bu okulla hayata geçirilebileceğini düşünüyorum."

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Yahşi de Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde hastanelerde bir çok yeniliğin getirdiklerini söyledi.

Kamu Hastaneleri Kurumu olarak 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' mantığı ile hizmet ettikleri dile getiren Yahşi, "Ölüye bile büyük önem veren bir ecdadın torunlarıyız. Öyleyse dirilerimize daha da fazla önem vermeliyiz. Yalnız insanı yaşatmak yetmiyor. İnsanı yüceltmeliyiz, yüceltmeliyiz ki, devlet de yücelsin" dedi.

Yahşi, açılan hasta okulunda her hafta çarşamba günleri bir hastalık hakkına uzman doktorlar tarafından eğitim verileceğini bildirdi.

Açılışın ardından Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuba Çatma tarafından bayanlara, gebeliğin oluşumu ve fetal gelişim, gebelikte jinekolojik değişiklikler konularında bilgiler aktardı. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

İlyas Arslan Levent Kılıç Yozgat Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title