Haberler

Sorgun'da Cami ve Kur'an Kursu'nun İnşaatı Devam Ediyor

Sorgun'da Aydınlıkevler Mahallesi'nde inşaatına başlanan Veysel Karani Cami ve Kur'an Kursu'nun inşaatı devam ediyor.

Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kurulan Veysel Karani Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma, Yaşatma Derneği tarafından yapımına başlanılan Külliye'nin tapu ve temel atma işlemleri sonrasında inşaata başlanıldığını söyledi.

Aydınlıkevler Mahallesi'nde inşaasına başlanan cami ve külliyesinin toplam bin metrekarelik alanda yer alacağını aktaran Ekinci, "Aydınlıkevler Mahallesi hızla büyüyüp gelişen bir mahalle konumunda. Şu anda Sorgun'un en büyük mahallesi. Sürekli inşaatlar yapılıyor ve nüfusu hızla artıyor. Özellikle tren yoluna doğru gelişen bu mahallemizde cami sayısı yetersiz durumda. Burada ikamet eden vatandaşlarımız bu konuda sıkıntı çekiyorlar. İnşaatı süren Veysel Karani Cami ve Kur'an Kursu'nun tamamlanmasıyla bu sıkıntılar giderilmiş olacak" dedi.

İki katlı olarak inşa edilecek caminin 800 kişi kapasiteli olarak planlandığını kaydeden Ekinci, "Camimizin alt katında çok amaçlı sosyal bölümler, üst katlarında ise cami hizmeti sunulacak. Çifte minareli, külliye içerisinde bulunan yatılı erkek kuran kursu da hizmet verecek. Selçuklu mimarisiyle yapılacak camimizin kısa zamanda tamamlanması için hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Müftü Ekinci, mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait arsa üzerine yapılan cami ve külliyenin ilçeye değişik bir görünüm kazandıracağını, bölgedeki mevcut cami ihtiyacının da karşılanmış olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title