Haberler

Sorgun'da 16'ncı Pancar Alım Kampanyası Başladı

Güncelleme:

Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesisleri'nde, bu yıl, 16'ncı şeker alım kampanyası başladı.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde bu yıl 16'ncı kampanya heyecanı yaşandı. 2013-14 kampanya döneminde 3 bin 470 çiftçi tarafından 75 bin 270 dekar alanda pancar ekimi yapıldı. Kampanya döneminde 395 bin ton pancarın 50 bin tonu Çorum Şeker Fabrikasında, 345 bin tonu ise Yozgat Şeker Fabrikası'nda işlenmesi planlanıyor.

Düzenlenen törene AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Pankobirlik Başkanı Kürşad Arslan, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Ali Berber, Daire Amirleri ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Ali Berber, şöyle dedi:

"2013-14 yılı 16'ncı kampanya döneminde fabrikamıza bağlı 6 bölgede 161 köyde 3 bin 470 çiftçi tarafından 75 bin 270 dekar alanda pancar ekilmiştir. Buradan bedeli ödenen 400 bin ton, işlenen 395 bin ton pancar olacağı tahmin edilmektedir. 395 bin ton pancarın 50 bin tonu Çorum Şeker, 345 tonu ise, Yozgat Şeker Fabrikası'nda işlenecektir. Günlük pancar işleme kapasitesi 3 bin 800 ton olduğu için kampanyamız 91 gün sürecektir. 345 bin ton pancardan, 52 bin ton kristal şeker, 12 bin ton melas, 100 bin ton yaş pancar posası elde edilecektir. Bunun 77 bin tonu bedelsiz olarak üreticilere verilecektir."

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise kampanyanın Sorgun ve Yozgat için önemli bir gün olduğunu bildirirken, şöyle konuştu:

"52 bin ton şeker üretilecek, bunun yanında 12 bin ton melas, 100 bin tonda yaş küspe elde edilecek. Bunları üst üste koyduğumuzda 130 milyar liralık bir katma değer sağlıyor. Burası bizim gözbebeğimiz. Bir çok insan buradan ekmek yiyor. Dolayısıyla buranın onlarca değil yüzlerce yıl ayakta kalması gerektiğine inanıyorum. Bunun içinde ne yapılması gerekiyorsa, bir ekip olarak Başta Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, hep beraber Sorgun'un şeker fabrikasının geleceğini garantiye almak adına üzerimize ne düşüyorsa biz yapıyoruz."

Milletvekili Soysal, hiçbir Özelleştirme İdaresi başkanının kendisini güzel makamlara getirebilmek uğruna, hiçbir şekilde fabrikanın satılması için uğraşmamayı vaadetti. Soysal, "Tabii bu özelleştirme bir devlet politikası. Elbette kar zarara mutlaka bakacağız, bakıyoruz da" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ertuğrul Soysal Sorgun Yozgat Çorum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title