Haberler

Sorgun Belediyesi AB Destekli İşgem Projesi İçin Geri Sayım Başladı

Sorgun Belediyesi tarafından hazırlanan ve AB destekleriyle yapılacak olan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi hakkında bilgilendirme toplantısı ve saha gezisi yapıldı.

Toplantıya Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, belediye meclis üyeleri Ömer Yücel ve Selahattin Ersoy, Proje Koordinatörü Yusuf Yılgın, Bakanlık yetkilisi İbrahim Yalınkılıç, Endüstri Mühendisi İsmail Keskin katıldı.Toplantıya katılan inşaat firması yetkililerine Proje Koordinatörü Yusuf Yılgın tarafından bilgi verildi. Ardından, eski Buğday pazarı yanında ayrılan inşaat sahası gezilip, yerinde tespitler yapıldı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, belediye tarafından hazırlanan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında kabul edilen ve tek belediye projesi olan Sorgun İŞGEM projesinin 4 milyon 250 bin Euro hibe destek aldığını söyledi. Başkan Şimşek, "Proje için kamulaştırması yapılan 12 Bin 700 metrekare alan üzerinde kurulacak iş merkezinde mobilya, inşaat, gıda ve tekstil olmak üzere dört ana sektörde faaliyet gösterecek 34 adet işyeri, 800 metrekare idari bina, trafo binası, su deposu bulunacak. Yapım işi ihalesi 15 Aralık 2015 tarihinde başlatılacak, 2016 yılı Nisan-Mayıs aylarında da sözleşmesi yapılarak inşaata başlanacaktır" dedi. İŞGEM'in Sorgun ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Şimşek, "İşletmeler belirli yıllar zarfında çalışacak, daha büyük bir duruma geldiğinde ise buradan organize sanayi bölgelerine taşınacak" diye konuştu - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sorgun Belediyesi İsmail Keskin Ömer Yücel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title