Haberler

Sorgun 1. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Sorgun 1. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı" törenle açıldı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Sorgun 1. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı" törenle açıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Fuar alanındaki açılış törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Yozgat Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, sivil toplum kuruşlu temsilcileri, çiftçiler ve firma yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Vali Yazıcı, Yozgat'ın ve ilçelerinin tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkat çekti. Fuarda yeni üretilen tarım aletlerinin ve makinelerin sergilendiğini aktaran Yazıcı, "Dünyanın genel gidişatı az emekle çok ürün elde etmek, makineleşmeyle ile verimi artırmaktır. Bu tür fuarlar da verimi artırmaya önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Sorgun Kaymakamı Arslantaş da tarımda makineleşmenin önemine işaret ederek, tarım fuarının buna katkı sağlayacağını söyledi.

İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan fuarın bölgenin en büyük organizasyonlarından biri olacağına inandığını belirtti. Fuarı düzenlemekten duydukları memnuniyet ve gururu dile getiren Arslan, "Sorgun'da bir tarım fuarı düzenleniyor olması her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de bilinçlenmenin başlandığının bir göstergesidir. Gerçekleştirdiğimiz fuar, Sorgun ve çevresine dinamizm getirecek bir özelliğe sahiptir. Sorgun'da katılımın çok geniş olacağına inandığımız bu fuara yaklaşık 190 firma katılmış olup, 150 bin ziyaretçi beklemekteyiz. Bu organizasyon ile bölgemizde tarımsal alanda yeni bir hamle yapmış, yeni bir hedef ortaya koymuş alacağız" diye konuştu.

Yazıcı, ve beraberindekiler, açılışın ardından fuarı gezdi.

12 Nisan'a kadar açık kalacak fuar 10.30 ile 19.30 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Şimşek Yozgat Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title