Haberler

ABD, Sony'ye Siber Saldırı İddiasının Arkasında Durdu

Güncelleme:

ABD, Kuzey Kore'nin Sony'ye yapılan siber saldırının ortak soruşturulması önerisini reddederek, iddiasının arkasında durdu.

ABD, Sony'ye yapılan siber saldırının ortak soruşturulması için Kuzey Kore'nin yaptığı öneriyi reddederek, iddiasının arkasında durdu.

Kuzey Kore yönetimi, Sony'ye yapılan siber saldırının arkasında kendilerinin bulunduğu iddialarını yalanlayarak, suçsuzluklarını kanıtlamak için, ABD'ye saldırı hakkında ortak soruşturma teklifinde bulunmuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Mark Stroh ise "ABD Soruşturma Bürosu'nun (FBI) açıklık getirdiği gibi, bu yıkıcı saldırıdan Kuzey Kore'nin sorumlu olduğuna yönelik güvenimiz tam. Kararın arkasında duruyoruz" diye konuştu.

Kuzey Kore yönetiminin zarar verici ve kışkırtıcı eylemlerinin sorumluluğunu inkar etme noktasında uzun bir tarihe sahip olduğunu belirten Stroh, "Eğer Kuzey Kore hükümeti yardım etmek istiyorsa, suçlarını kabul ederler ve yarattıkları hasarı Sony'ye tazmin ederler" dedi.

Sony firmasının, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast kurgusunu konu alan komedi filmi "Röportaj" nedeniyle "Barış Muhafızları (Guardians of Peace-GOP)" adındaki bilgisayar korsanlarının siber saldırılarına ve tehditlerine maruz kaldığı belirtilmişti. Şirket, siber saldırı üzerine filmin Noel'de planlanan gösterimini iptal etmişti.

FBI önceki dün, Sony'ye yönelik siber saldırılardan Kuzey Kore'nin sorumlu olduğu sonucuna varacak yeterli bilgiye sahip olduklarını açıklamıştı. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Mark Stroh Kuzey Kore Sony Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title