Haberler

    Sony Xperia Z5'in Kamera Özellikleri

    Ön tarafta 5MP, arka tarafta da flash ışığıyla birlikte 23MP kamera yer alıyor.

    Mahmut Saral - -

    Sony, yeni Xperia Z5 ailesinde gelişmiş kameralara yer veriyor. Firma, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium olmak üzere üst seviye üç model duyurmuştu. Bu modellerde ana kamera olarak 23MP, ön kamera olarak da 5MP değerde kameradan yararlanıyor. Tabii bu kameraların sunduğu birçok seçenek var.


    İşte Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium'un Türkiye fiyatları!


    Geçtiğimiz günlerde Sony Xperia Z5'i inceleme şansına erişmiş ve dolayısıyla kameralarını da sıklıkla kullanmıştık. Sony'nin iyi bir iş çıkardığı söyleyebiliriz. Eğer inceleme videomuz ve yazımıza göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.


    Biz şimdi gelelim kamera detaylarına...


    Ana kamera, mobil telefonlar için hazırlanan Exmor RS sensörüne sahip. 1/2,3 açıklık oranı bulunan kamera, Sony'nin G Lensi'ni kullanıyor. Böylelikle çekilecek fotoğraflar için daha fazla ışık ve daha geniş açı sunulabiliyor. Ve tabii ki Sony, görüntüyü işleyerek gerçekçi renklerle sunma görevini üstlenen Bionz görüntü iyileştirme teknolojisini yeni modellerinde de kullanıyor.


    Bir fotoğraf çekerken hızlı netleme yapmak önemlidir. Sony, fotoğraf çekerken bir saniyeden daha az sürede netleme yapabileceğinizi bildiriyor. Yaptığımız denemelerde de çekim öncesindeki netlemelerin seri olduğunu fark ettik.


    Örnek fotoğraflar için tıklayın.



    Bir diğer konu ise, zoom. Önceki birçok Xperia modeli, zoom yaptıkça görüntü kalitesinde yaşanan düşüşlere engel olamıyordu. 23MP'lik kamerayla bu konuda da gelişmeler yaşanıyor. Birçok detayı kaybetmeden görüntüyü 5 kata kadar yakınlaştırmanız mümkün. Ayrıca fotoğraf için ISO değeri 12800'e kadar, video için de 3200'e kadar destek veriliyor.


    Ve tabii ki fiziksel kamera kısayol tuşu. Sony'nin birçok modelinde yer verdiği bu tuş, yeni üst seviye telefonlarında da karşımıza çıkıyor ve hem hızlı hem de kolay kullanım için "iyi ki var"dedirtiyor.


    Xperia Z5'in ana kamerasıyla 60 FPS 1080P olarak çektiğimiz örnek video için tıklayın.


    Çekim modlarına baktığımızda, "Ar Efekti, Panorama Taraması, 4K Video, Yaratıcı Efekt, Timeshift Video (hızlı çekim), Çoklu Kamera" gibi seçenekler görüyoruz. Dakikalarca 4K video çekebildiğiniz kamera, aynı zamanda 60FPS hızında 1080p videolar çekmenize de imkan sunuyor.


    Sony'nin yeni 5MP değerdeki ön kamerası ise, 25 mm geniş açılı lense sahip ve bu kamerayla da FHD videolar çekilebiliyor. Ayrıca tıpkı arka kamerada olduğu gibi ön kamerada da net bir görüntü elde edilmesi için Sony'nin SteadyShot teknolojisi bulunuyor.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Sony Xperia Türkiye Sony Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title