Haberler

Sony Until Dawn Arşivlerini Siliyor !

Sony bugün oldukça ilginç bir konuyla gündeme oturmayı başarmış durumda sevgili takipçilerimiz. Bildiğiniz gibi Avrupa ülkeleri için dün çıkışını gerçekleştirmiş olan PS4 özel oyunu Until Dawn, çok kısa sürede büyük ilgi görmeyi başardı.

Until-Dawn-Ekran-Görüntüleri-2

Sony bugün oldukça ilginç bir konuyla gündeme oturmayı başarmış durumda sevgili takipçilerimiz.

Bildiğiniz gibi Avrupa ülkeleri için dün çıkışını gerçekleştirmiş olan PS4 özel oyunu Until Dawn, çok kısa sürede büyük ilgi görmeyi başardı. Gerek yayınlanan inceleme notları, gerekse paylaşılan videoları ile gerçekten başarılı bir PS4 Özel Oyunu olan yapım için Sony enteresan bir önlem almış durumda.

Oyunun seçimlere bağlı bir şekilde çok farklı yönlere kayabildiğini hepimiz artık biliyoruz. Durum böyle olunca Sony enteresan bir hamle yaptı ve kullanıcıların oyunu henüz oynamamış insanlara spoil içerikleri sağlamaması adına, Twitch üzerinden yapılan yayınlarına sansür uyguladı. Peki bu sansür nasıl işliyor? Şöyle açıklayalım, oyun için dilediğiniz şekilde yayın yapabiliyorsunuz fakat bu yayınlarınız asla arşivlenmiyor, arşivinizden hızlıca silinen oynanış videolarını başka yerlere upload etmek, kendiniz için indirme veya arkadaşlarınızla paylaşmak söz konusu durumda değil. Son olarak bu sistemin sadece PS4 üzerinden yapılan yayınlarda uygulandığını da belirtmek doğru olacaktır. Çeşitli oyun yakalama kartları ile yapacağınız yayınlarda, böyle bir sansüre denk gelmiyorsunuz.

Başta mantıklı görünen bir sistem olsa da kullanıcıların özgürlüğünü kısıtlayan bu sistem hakkında pek çok şikayet bildirimi Twitch destek ekibine şimdiden gönderilmiş durumda. Konuyla ilgili olarak Twitch yetkilileri Twitter üzerinden yaptıklarıyla açıklamayla, Sony ile görüşmelerde bulunduklarını ve bu problemi kısa sürede ortadan kaldırmak istediklerini belirtti.

Until Dawn, PS4'e özel olarak dün çıkışını gerçekleştirdi. İncelemesini kısa bir süre sonra sitemizde bulabilirsiniz.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Sony Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title