Haberler

Sony'nin Tartışmalı Filmi Bazı Sinemalarda Gösterime Girdi

Güncelleme:

ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olan "Röportaj" filmi, Amerika'da bazı sinemalarda gösterilmeye başlandı.

ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olan Sony'nin "Interview" (Röportaj) filmi, Noel gününde ABD'de bazı sinemalarda gösterime girdi.

İnternet üzerinden önceki gün sinemaseverlerle buluşan Sony Entertainment firmasının, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a suikast girişimi kurgusuna yer veren Röportaj filmi, ABD'de Noel gününde bu kez bazı sinemalarda gösterilmeye başlandı.

ABD genelinde bağımsız idare edilen yaklaşık 300 sinemada gösterilen filme vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Los Angeles ve başkent Washington gibi bazı kentlerde filmin hafta sonu biletleri şimdiden tükendi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Washington'daki West End Cinema'nın direktörü Josh Levin, "Filmin gösterime gireceğini duyurduktan sadece iki saat sonra tüm biletler satıldı. 5 yıldır bu sinemayı işletiyorum ama böyle bir şeyle ilk defa karşılaştım" diye konuştu.

Sony'nin siber saldırıya uğramasının ardından birçok tartışmayı da beraberinde getiren filmi izleyenler ise "Röportaj"ın "başyapıt" olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. İzleyiciler, filmin etrafındaki siyasi tartışmaların büyük bir ilgi uyandırdığını düşünüyor. Filmi "milliyetçi" bulduğunu söyleyen Kaite Fisher, "Çok iyi bir film olduğunu düşünmüyorum ama hafta boyunca süren tartışmaların ardından sinemada izlemeye güdülenmiştim" dedi.

Öte yandan, bazı izleyiciler ise filmlerin verdiği mesajları umursamak gerektiğine dikkati çekti. Christopher Blakeslee, "Eğer bir Kuzey Kore veya diğer ülkeler bir film yaparlar ve filmde ABD başkanını öldürürlerse, buna Amerikan halkının nasıl tepki vereceğini merak ediyorum. Sinemalar mesajlar verir ve verdiğimiz mesajların diğer insanlarda neler uyandıracağını umursamalıyız" yorumunda bulundu.

Sony Pictures, Google Play, YouTube Movies, Microsoft Xbox Video ve Sony'e ait ayrı bir internet sitesi üzerinden filmi önceki gün sinemaseverlerin belirli bir ücret karşılığında ilgisine sunmuştu.

Sony, 44 milyon dolara mal olan Röportaj filmini Kuzey Amerika'da 2 binden fazla sinemada göstermeyi planlıyordu.

Geçen hafta ABD'de ve Kanada'daki sinemaların yüzde 80'i tehditler yüzünden filmi göstermeyeceğini bildirmesinin ardından Sony önce 17 Aralık'ta filmin prömiyerini iptal etmiş, ardından da 25 Aralık Noel gününde filmin vizyona girme planının da iptal edileceğini açıklamıştı.

İptalin hemen ardından ABD Soruşturma Bürosu (FBI), filmin vizyona girmesine engel olan tehditlerle ilgili eylemlerden, Kuzey Kore hükümetinin sorumluluğunun bulunduğunu bildirmişti. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Washington Kuzey Kore Sony Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title