Haberler

    Sony, 2k Ekranlı Telefon Modeli Konusuna Açıklık Getirdi

    Japon teknoloji şirketi neden 2K ekranlı telefon üretmediği hakkındaki tartışmaya son verdi.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Sony'nin son dönemlerde mobil bölümünde yapılandırmasını değiştirdiği raporlandı. Analistler şirketin stratejisinde bazı farklılıklar olacağını öngörüyordu. Sonuçta şirketin mobil pazarda amaçlarına daha yaklaşmak için yeni planlama üstünden gitmesi sürpriz olmaz.


    Geçtiğimiz günlerde Z3+ duyuruldu. Bu model yeni yapılanmanın bir parçası olarak gözüküyor. Telefonda 5.2 inç'lik Full HD ekran var. Fakat bazı iddialarda Sony'nin 2K'ya geçeceği ileri sürülmüştü. Uzun zamandır Sony'nin neden 2K'yı tercih etmediği veya böyle bir model çıkarmadığı yönünde bir tartışma var. Fakat bu sorulara kesin yanıt geldi.


    Tayvan'dan gelen cevap


    Sony Mobil Tayvan Genel Müdürü Jonathan Lin, Xperia Z3+'ün basın toplantısında 2560x1440 çözünürlüğündeki 2K ekran konusuna da açıklık getirdi. Lin konuyla ilgili olarak, "Şu anda 5-5.5 inç'lik ekranlarda 2K'ya geçmenin pazarda başarıyı getirmesi mümkün görünmüyor. Bu yüzden 2K ekrana sahip herhangi bir telefon planımız yok." dedi.


    Lin söylediklerine ek olarak Sony'nin 2K ekran çözümünü sadece tablet cihazlarda kullanacağını da açıkladı.


    Bu açıklamalara göre en azından yakın gelecekte Sony'den 2K telefon göremeyeceğiz. Sony pazardaki talebe ve rekabete göre 2K ekrana geçiş yapabilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Tayvan Sony Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    acilceptelefonutamiri:

    mükemmel olmuş,

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title