Haberler

Sönmez, Taşeron İşçileri Sendikalarına Üye Olmaya Davet Etti

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro-İş Sendikası Bingöl Şubesi Başkanı Bilal Sönmez, 17. ve 18. yüzyılın köle tüccarlığının günümüzde yeniden dirildiğini belirterek, taşeron çalışan işçileri sendikalarına üye olmaya davet etti.

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro-İş Sendikası Bingöl Şubesi Başkanı Bilal Sönmez, 17. ve 18. yüzyılın köle tüccarlığının günümüzde yeniden dirildiğini belirterek, taşeron çalışan işçileri sendikalarına üye olmaya davet etti.

Taşeron işçiliğin, kamu kurumlar ve özel sektörde her geçen gün yaygınlaştığını ifade eden Sönmez, örgütsüzlüğü güvencesiz çalışmayı kayıt dışı kuralsızlığı tetikleyen insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını yok sayan taşeron işçiliğin, çalışma hayatındaki dengeleri bozduğunu, ekonomik ve sosyal olarak büyük bir tahribat meydana getirdiğini söyledi. Sönmez, "Tüm kamu kuruşlarda taşeron adı altında çalışan emekçi arkadaşlarımızı Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro-İş Sendikası, Hizmet-İş Sendikası, Öz-İş Sendikası, Oley-İş Sendikası, Öz Sağlık-İş Sendikası ve Hak-İş çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. İlk günden itibaren hedefimiz bellidir kadro alabilmek. Olmuyorsa asıl işçi olarak, asıl işçi haklarından yararlanıp yaşam seviyemizin yaşanabilir duruma getirilmesidir" dedi.

İş hayatında 'asıl işçi' statüsünde çalışmak istediklerini dile getiren Sönmez, hükümet kanadının ikinci bir torba yasa hazırlığında olunduğunu hatırlattı. Çalışma şartları ve sosyal haklarla ilgili Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan destek isteyen Sönmez, "Şimdi ikinci bir torba yasanın hazırlandığını Çalışma Bakanımız açıkladı. Asıl işte çalışanların Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini söyledi. Bizler baştan beri asıl işi yaptığımıza inanıyoruz. Asıl işçi statüsünde çalışıyoruz. Bunun için milletvekillerimizden ve şehrimizin idarecilerinden destek bekliyoruz ve destek olacaklarına inanıyoruz. Genel merkezimiz de Bakanlıkta çalışmalarını yapıyor. İnşallah sonuç alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title