Haberler

Sönmez Herhangi Bir Ülkeyi Küçük Düşürmek ve ya Hedef Almak Gibi Bir Amaç Yok

– İsviçre'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler binası önünde açtığı sergideki bir fotoğrafı Türkiye'den tepki alan Demir Sönmez DHA'ya konuştu.

İsviçre'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler binası önünde açtığı sergideki bir fotoğrafı Türkiye'den tepki alan Demir Sönmez DHA'ya konuştu. Herhangi bir ülkeyi küçük düşürmek ve ya hedef almak gibi bir amacı olmadığını söyleyen Sönmez şunları söyledi

"Bu sergi benim bu meydanda 6 yıldır yapılan protesto mitinglerinden çektiğim 50 adet fotoğraftan oluşuyor. Bu sergi bu meydanda ilk defa gerçekleştiriliyor.

Herhangi bir ülkeyi küçük düşürmek ve ya hedef almak gibi bir amaç yok. Amaç gösteri yapanların seslerini dünyaya duyurmaktır. Burada fotoğraflarım bir çok ülkelerin yönetimlerinin protesto edilmesi kaynaklıdır. Türk Büyükelçiliğinin, Başkonsolosluğunun, bu fotoğrafı kaldırmak istemesini pek anlayamadım. Bu meydan uluslararası bir meydandır. Bu sergi de halka global bir mesajdır."

Öte yandan Birleşmiş Milletler meydanında kurulan Demir Sönmez 'in 50 fotoğraflık sergisinde yer alan fotoğrafın kaldırılması için harekete geçen Türkiye'nin gayreti sonuçsuz kaldı. Cenevre Belediyesi BM meydanındaki fotoğrafı kaldırmayacağını açıkladı.

Demir Sönmez'in fotoğraflarından birindeki pankartta, Benim adım Berkin Elvan, polis beni Türk Başbakan'ın emriyle öldürdü yazması Türkiye'yi rahatsız etmişti. Türkiye'nin Cenevre Konsolosluğu fotoğrafın dolayısıyla pankartın ve yazının hemen kaldırılmasını Cenevre Kanton hükümetinden istemiş. Daha sonra olay Bern büyükelçiliğine intikal ettirilip Ankara ile temasa geçilmişti. Ankara, İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Brukhalter ile görüşerek olaya müdahale etmesini istemişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Demir Sönmez pankartlı fotoğrafının önünde DHA'ya konuşuyor

detaylar - Cenevre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler İsviçre Türkiye Cenevre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title