Haberler

Soner Aksoy: Tunçbilek'in Havası Temizlenmeli

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir'in bilgilendirmesiyle Tunçbilek'teki Termik Santrali'ne doğalgaz getirilmesi için Ankara ile temasa geçti. Aksoy, "Vatandaşlarımızı kirli, sağlıksız bir havadan kurtaracaksa bu hizmet Tunçbilek'e gelmelidir. Ankara'da konun takipçisi olacağım" dedi.

Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Tunçbilek'te ki Termik Santrali'nin ilk yakımın da oluşan kül ve toz yağmurunun engellenmesi için girişimde bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, Soner Aksoy'a mevcut sistemde Termik Santrali'nin ilk yakım işleminde mazot ile fueloil karışımı kullanıldığını, ısınma işleminin sekiz saat sürdüğünü, maliyetinde doğalgaz'a oranla çok yüksek seviyede olduğunu anlattı. Bu bağlamda doğalgaz tercihinin ön plana çıktığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Tavşanlı ziyareti esnasında bilgilendirildiği, Yıldız'ın da konuya sıcak bakarak EÜAŞ Genel Müdürlüğü ile bakanlık çalışanlarına talimat verdiği vurgulandı.

Bu bağlamda Tavşanlı heyetinin talebini bir kez daha ilgili kurumlara hatırlatmak için Ankara'yı arayan Soner Aksoy, Genel Müdür Yardımcısıyla konuşarak seçim sürecinde dile getirilen talebin kısa zamanda hayata geçirilmesini istedi. Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "Burada ki konu çok önemli. Santralin ısınması sürecinde ki maliyetler göz önüne alındığında sekiz saatlik süre 3 saate inecek ve çevrede kirlenmemiş olacak. Tunçbilek'te yaşayan insanlarımızı düşünmemiz lazım. Doğayı da korumalıyız. Bakan bey bunun sözünü vermiş. Çinigaz Doğalgaz firması da hattın Tavşanlı'dan Tunçbilek'e çekilme işine sıcak bakıyor. Bu konuyu hızlandıralım" diyerek bakan Yıldız'ın talimatını hatırlattı.

Özelleştirilmesi gündemde olan Termik Santrali'nde öngörülen bu çalışmadan sonra devletin zarar etmeyeceğini de bildiren Soner Aksoy, "Maliyet masrafları ihale sürecinde alıcı firmaya tebliğ edilecek. Fiyat bu yatırım göz önüne alınarak belirlenecek. Burada maksadımız insanlarımızı rahatlatmaktır. Madem doğalgaz kapımıza kadar geldi, mademki üretimde daha ekonomik ve kazançlı olacak, öyleyse bunu kullanmalıyız. Vatandaşlarımızı kirli, sağlıksız bir havadan kurtaracaksa bu hizmet Tunçbilek'e gelmelidir. Ankara'da da konunun takipçisi olacağım" ifadelerini kullandı. (İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tunçbilek Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title