Haberler

Söndürme Çalışmaları Sürüyor

Keşan'da orman yangını (EK)SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYORSaros Körfezi'ne kıyısı bulunan Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Sazlıdere Köyü'nde çıkan ve 20 hektarlık alanda etkili olan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Keşan'da orman yangını (EK)

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Sazlıdere Köyü'nde çıkan ve 20 hektarlık alanda etkili olan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

İlçeye bağlı Sazlıdere ve Gökçetepe Köyü arasındaki ormanlık alanda, bugün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Ormanlık alandan yükselen dumanı gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve 3 yangın helikopteri sevk edildi. Ekipler, alevlerin Sazlıdere Köyü'ndeki evlere sıçraması önlerken, yangın rüzgarında etkisiyle Gökçetepe Köyü'ndeki Kale Mevkii'ne sıçradı. Keşan İpsala, Enez, Çanakkale, Gelibolu ve Evreşe'den gelen itfaiye, arazöz ve iş makinelerinin müdahale ettiği yangının kontrol altına alınabilmesi için karadan çalışmalar sürüyor. Havanın kararmasıyla birlikte helikopterler iniş yapmak zorunda kalırken, vatandaşlarında yardımıyla söndürme çalışmaları devam ediyor.

2 EV ZARAR GÖRDÜ, ARI KOVANLARI YANDI

Öte yandan yangının, Sazlıdere Köyü girişindeki otluk alanda başladığı tespit edildi. Yangının çıkış noktasında 2 evde büyük çarpa maddi hasar oluşurken, çok sayıda arı kovanı kül oldu. Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ve bazı Edirne İl Genel Meclisi üyeleri de yangın bölgesine giderek, yetkililerden bilgi aldı.

20 HEKTARLIK ALANDA DEVAM EDİYOR

Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, "Yangın, Sazıldere Gökçetepe Köyü arasındaki ormanlık alanda çıktı. 20 hektarlık bir alanda etkili şu anda. Yangının çıkış yeri köy. Ancak köyde bir zarar söz konusu değil. Köyden ormanlık alana doğru uzayan bir yangın var. Şuanda Gökçetepe Köyü civarında bu yangının önünü kesmek için uğraşıyoruz. Ancak çok şiddetli bir rüzgar var. Tüm ekipler çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Sazlıdere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title