Haberler

Son Uçuşunu Yapan 39 Yıllık Pilot Kaza ve Uçuş Emniyetini Kaleme Alıyor

İstanbul arasında son uçuşunu yaptı.

İstanbul arasında son uçuşunu yaptı. Pilotluğa veda eden Sakarya, bundan sonra, ders vermenin yanısıra  kaza ve uçuş emniyetliyle ilgili yazdığı kitabı tamamlayacağını söyledi.

Nuri Sakarya'nın son uçuşunu yaptığı Antalya-İstanbul seferi sonrası Atatürk Havalimanı apronunda  tören düzenlendi. Kendisi gibi havalimanında çalışan eşi ve mesai arkadaşları tarafından uçağın kapısında çiçeklerle karşılanan Nuri Sakarya için ekip arkadaşları tarafından pasta ikram edildi.

BABASI 2 GÜN ÖNCE VEFAT ETTİ

Nuri Sakarya uçak altında gazetecilere yaptığı açıklamada babası İzzet Sakarya'yı iki gün önce kaybettiğini belirterek, "Babam bir süredir tedavi görüyordu. Maalesef ayın 19'nda bir uçuş periyodum arasında vefat ettiğini öğrendim. Kısmetse evladı olarak defnetmek üzere memleketim Sinop'a gideceğim" dedi.

Nuri Sakarya, 2012'de THY'den emekli olduğunu dile getirerek, " Bugün dahil 18 bin 930 saat uçtum. Yaklaşık 39 yıldır göklerdeyim. Bundan sonra da üniversitelerde eğitim vermeye devam edeceğim. Yazmaya başladığım kaza ve uçuş emniyetiyle ilgili bir kitap vardı. 26. sayfasında kalmıştım onu bitirmeye devam edeceğim. Dolayısıyla yaşam devam edecek" diye konuştu.

FK  (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title