Haberler

Son Semerci Hayatını Kaybetti

Karabük'ün evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde 79 yıldır semer yapan Mustafa Kemal Ağyaroğlu, hayatını kaybetti.

Karabük'ün evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde 79 yıldır semer yapan Mustafa Kemal Ağyaroğlu, hayatını kaybetti.

Mesleğe 1933 yılında 12 yaşında babası Ahmet Tevfik Ağyaroğlu'nun yanında başlayan 91 yaşındaki Mustafa Kemal Ağyaroğlu, 79 yıl boyunca bir fiil çalıştı. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir İstanbul'da tedavi gören Ağyaroğlu, hayatını kaybetti.

Ağyaroğlu'nun cenazesi Safranbolu Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde kılındı. Ağyaroğlu, Safranbolu Mezarlığına defnedilirken, cenazeye ailesi, yakınları ve dostları katıldı.

Ağyaroğlu, geçen yıl Karabük Valiliği için yapılan belgeselinde mesleği kendisinin öğrendiğini ve kimseden bir şey öğrenmediğini söyledi. Ağyaroğlu, çocukluk zamanından beri semer yaptığını belirterek şöyle demişti: "15-20

semerci vardı hepsini temizledim gittiler. Babam aksiydi beni yaklaştırmazdı 'Sen bilemezsin' derdi. Kendi kendime öğrendim, kimseye laf söyletmeden. Eskiden ben haftada 20 semer yapardım. Her tarafa semer sattım. Hayvanların sırtında yara olmazdı, dürüst yapardım. Eskiden çok hayvan vardı, çok satılıyordu. Artık almıyorlar."

Son semerci ustası Mustafa Kemal Ağyaroğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından tarihi ilçede bir zanaat daha kaybolurken, Ağyaroğlu'nun bire bir heykeli, yaptığı semerler ve semer yapım malzemeleri, Safranbolu Kent Tarihi Müzesi'nde sergileniyor.

Öte yandan Ağyaroğlu geçen yıl Ahilik Haftası törenlerinde Karabük Valisi İzzettin Küçük'ten plaket almıştı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu İstanbul Köprülü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title