Haberler

Son Noktaya Doğru Kaçmayı Denemişler"

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, madende mahsur kalan 8 işçiden cansız bedenine ulaşılan 2 madencinin son noktaya doğru hareket ediyormuş gibi bulunduğu öğrenildi Arama kurtarma ekipleri arasında yer alan Maden Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Yapıcı: "İki madencinin, yüz üstü, sanki son noktaya doğru kaçmak ister gibi halleri vardı.

ABDULLAH DOĞAN - Ermenek ilçesindeki maden ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, madende mahsur kalan 8 işçiden cansız bedenine ulaşılan 2 madencinin son noktaya doğru kaçmaya çalıştığı bildirildi.

Maden ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, mahsur kalan 8 işçiden 2'sinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Arama kurtarma çalışmalarına bulunan ve ekip başı görevi yürüten Maden Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığını söyledi.

Yapıcı, arama kurtarma çalışmalarının bir ayı aşkın süre içinde aralıksız sürdüğüne dikkati çekerek, madende mahsur kalan işçilere ulaşmak için ekiplerin seferber olduğunu aktardı.

Madende yer yer göçüklerle mücadele ettiklerini bildiren Yapıcı, şöyle konuştu:

"Maden teknikeri olarak çalışmalarda aktif olarak bulunuyorum. En son desandrenin dibindeki tabanda ilerleme yapıyorduk. Plan üzerinde görünen yaklaşık 40. metrede sola bir dönüş yakaladık. Oradan sonra pasa tavana kadar doluyken bir anda önümüz açıldı ve tavanla yerdeki pasa arasında bir metrelik boşluk oluştu. O boşlukta da iki cenazeyi gördük. Arkasından da oranın emniyetini alarak cenazeleri çıkardık."

Yapıcı, işçilerin cansız bedenini pasanın üzerinde bulduklarını belirterek, "Sudan boğularak hayatlarını kaybettiklerini düşünüyorum. İki madencinin, yüz üstü, sanki son noktaya doğru kaçmak ister gibi halleri vardı. Başları arın tarafına en son noktaya doğru dönüktü. Büyük ihtimalle su onları yakaladı ve orada kaldılar. Son noktaya doğru kaçmayı denemişler. Kaçmaya çalışırcasına hareket etmişler, su da arkalarından gelmiş" ifadelerini kullandı.

"Diğer 6 işçi de pasanın altında"

Diğer 6 kişiye ulaşma çalışmalarının sürdüğüne dikkati çeken Yapıcı, ekiplerin gidebilecekleri son noktaya kadar ulaştıklarını aktardı.

Yapıcı, önlerinde 1-1,5 metre pasanın olduğunu ifade ederek, "Diğerlerinin de o pasanın altında olduğunu düşünüyoruz. Şimdi arkadaşlarımız şılamlı pasayı temizlemeye başladı. Büyük ihtimal akşama veya gece yarısı o noktayı görebiliriz" diye konuştu.

Arama kurtarma ekiplerinin, cenazeleri gördüklerinde duygusal anlar yaşadığını anlatan Yapıcı, şunları kaydetti:

"Olay öyle bir noktaya geldi ki, bir aylık çalışmanın neticesinde o gördüğünüz manzara karşısında insan cenaze bulduğuna sevinir mi, seviniyor. Ekiplerimizin gözü doluyor. Ailelerinin beklentisini de göz önünde bulundurduğunuzda, bedenlere ulaşmak önemli. Hem üzüntü hem de en azından cenazelere ulaşabilmiş olmak da önemli. Ekipte bulunan arkadaşlarımızı, 'yerin altındaki madencilerin yakınları, çocukları, cenazelerini bekliyor. Bu emanetleri ulaştırmadan eve dönmek yok' diye motive ediyoruz. Çünkü o insanlar yakınlarının cenazeleri bekliyor."

Ermenek'te 28 Ekim'de kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, bugüne kadar 10 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. - Karaman

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yapıcı Karaman Ermenek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title