Haberler

"Son Nokta" Çete Operasyonu

15 Milyon Dolar Uyuşturucu Rantı Paylaşımı ile Başlayan ve 5 Kişinin Ölümü, 8 Kişinin Yaralanmasına Neden Olan İki Çete Arasındaki Savaş, "Son Nokta" Operasyonu ile Noktalandı.

15 milyon dolar uyuşturucu rantı paylaşımı ile başlayan ve 5 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanmasına neden olan iki çete arasındaki savaş, "Son Nokta" operasyonu ile noktalandı.

Çete üyelerinin Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan'ı ve Kenan Doğulu'nun menajerini öldürmek istediği iddia edildi. Çete üyelerinin yakalandığı operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 yıldır takip ettiği çeteyi "Nemrut" ve "Son Nokta" adı verilen iki kapsamlı operasyonla çökertti. Örgütün hücre evlerine baskın düzenleyen polis, bir cephanelikle karşılaştı. 1 adet el bombası, 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet Uzi marka suikast silahı, 16 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet susturucu, 4 adet telsiz, 4 adet çalıntı otomobil, 6 adet sahte plaka, 4 adet sahte ruhsat,15 adet sahte kimlik, 120 bin adet extacy hap, 18

gram esrar maddesi, çok sayıda değişik çap ve markalarda fişek ele geçirildi. 25 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda Organize Şube Müdürlüğü'nde görev yaparken Kartal Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen bir polisin de çeteyle bağlantılı olduğu belirlendi. 1'i kadın 24 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Örgütün çökertilmesi ile bir çok olay da aydınlatıldı. Çetenin 25 Ağustos 2005 tarihinde Bakırköy'de 2 kişinin yaralanması, 17 Aralık 2005 tarihinde Bakırköy ilçesinde 1 kişinin öldürülmesine teşebbüs edilmesi, 1 Şubat 2006 günü Ümraniye'de Abdullah Kıpçak'ın öldürülmesi, bir avukata silahlı saldırı girişimi ve 2 Aralık 2006'da Beyoğlu'nda 1 kişiye silahlı saldırı girişiminde bulunurken yanlışlıkla başka birinin yaralanması olaylarına karıştıkları iddia edildi.

Öte yandan, çete elemanlarının manken ve oyuncu Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan'ı öldürmek istedikleri ileri sürüldü. Çetenin avukat Volkan'ın R.Ö'nün ailesine avukatlık yaptığı gerekçesiyle öldürülmek istendiği öne sürüldü. Çetenin ünlü pop sanatçısı Kenan Doğulu'nun menajerini de aralarındaki husumet nedeniyle öldürmek istediği iddia edildi.

UYUŞTURUCU TİCARETİNDEKİ RANT ÇETEYİ İKİYE BÖLDÜ

A.Ö., F.E., H.D.S. ile uyuşturucu paylaşımı nedeniyle aralarında husumet olduğu iddia edilen ve R.Ö.'nün lider olduğu belirtilen 2 çete arasındaki çatışma, Hollanda'ya gönderilen 5 milyon dolarlık bir uyuşturucu sevikiyatının ardından ortaya çıktı. Para paylaşımından çıkan kanlı uyuşturucu savaşlarının ilk halkası Doğuş Faktoring'in sahibi Ertuğrul Yılmaz'ın 2003 yılında Almanya'da kafasına tek kurşun sıkılarak öldürülmesi oldu. Perde arkasında uyuşturucu şebekesini yönettiği ileri sürülen ve Hollanda'da

yaşayan A.Ö. ile F.E.'nin R.Ö.'yü bu cinayetten sorumlu tuttukları iddia edildi. Hollanda ve Almanya'da 2 grup arasında süren çatışmalarda 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yurtdışında süren uyuşturucu savaşı daha sonra İstanbul'a sıçradı. Polis kayıtlarında bugüne kadar herhangi bir suç kaydı bulunmadığı bildirilen ve uyuşturucu baronu olduğu öne sürülen A.Ö.'nün, Almanya'da öldürülen ortağı Ertuğrul Yılmaz'ın intikamını almak için İstanbul'da Kenyalı Soner lakaplı S.Ş. ile sosyete çorbacısı olarak tanınan H.D.S. ile anlaştığı öne sürüldü.

İstanbul'da 2 grup arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. 1 Şubat 2006'da Ümraniye'de kafasına kurşun sıkılarak öldürülen MHP ana davası sanıklarından Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un katili Abdurrahman Kıpçak da, uyuşturucu savaşlarındaki cinayetlerin son halkasını oluşturdu. Abdurrahman Kıpçak'ın R.Ö.'nün tetikçiliğini yaptığı gerekçesiyle öldürüldüğü iddia edildi.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title