Haberler

'Son Mektup' Beyaz Perdeye Taşınıyor

Güncelleme:

Çanakkale Savaşları'nı anlatan 'Son Mektup' filminin çekimleri başladı. '120' adlı filmi çeken yönetmen Özhan Eren'in son projesi olan filmde Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Nermin Hüseynova ve Barbara Sotelsek ile dev bir oyuncu kadrosu yer alıyor.

FİLMDE NE ANLATILIYOR?

'Son Mektup' adlı filmde, gönüllü olarak Çanakkale'ye gelen ve burada tanışan Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire'nin hikayeleri anlatılıyor. Bir yandan savaşın zorlu şartlarında koşuştururken diğer yandan da 'Fuat' isminde kimsesiz bir çocuğu korumak için birlikte mücadele eden ikili arasında yakınlaşma başlıyor.

BAŞROLDE TANSEL ÖNGEL OYNAYACAK

Filmde bir pilotu canlandıran başrol oyuncularından Tansel Öngel, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünün yaklaştığına dikkat çekerek, "Bu savaş, bizim topraklarımız için de, dünya tarihi için de çok önemli. Bu savaşlarda sadece kara savaşı yok. Bizim filmin başlangıcı zaten deniz çıkarması. Denizden ve havadan saldırıyorlar. Elimizdeki sınırlı imkanlarla biz bunlara karşılık vermeye çalışıyoruz. Onların 5 gemisini batırıyoruz. Hiç beklemedikleri bu durum karşısında kara savaşlarına dönüştüğünde, birbirlerine yiyecek içecek veriyorlar. Savaşın en önemli simgesi, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan bir Türk askerinin, Anzak askerini kucağında taşıması. O beni çok etkiledi. Filmde Salih Ekrem adlı hava yüzbaşısını oynuyorum. Osmanlı döneminde çok fazla pilotu yok. Almanya'da eğitim görüp Türkiye'ye dönüyorlar. O dönemdeki uçaklar, bildiğimiz uçaklar değil, üstleri açık. Daha çok bilgi toplamak için uçuyorlar. Uçaklarda ateşli silah tesisatı yok. Gayet ilkel ve o uçaklara binmek cesaret ister." dedi.

100'ÜNCÜ YILA YAKIŞIR FİLM

Filmin yönetmeni ve aynı zamanda oyuncusu Özhan Eren, filmin hazırlıklarına 6 yıl önce başladıklarını belirtti. Hedeflerinin Çanakkale Savaşları'na layık bir film yapmak olduğunu anlatan Eren, "Canı gönülden dilerim ki, 100'üncü yılında ülkemizin Çanakkale ile ilgili en az bir tane çok güzel, çok ciddi bir sinema filmi olsun. Biz de 'Son Mektup' ile onu hedefliyoruz. Çok uzun senelerdir çalışıyoruz, aklımıza gelebilecek bütün detayları hesapladık. Altı yıl önce başladım senaryosunu yazmaya. Daha sonra uçak ve harp gemilerinin animasyon çalışmaları başladı, geçen yıl onlar bitti. Bütün sahnelerin geçtiği yerleri dekor olarak ürettik. 100'üncü yılına, harbin kendisine, fedakar Mehmetçiğe layık olan bir film yapabilirsek, biz dersi geçmiş olacağız." diye konuştu.

CAVADZADE: SENARYODAN ÇOK ETKİLENDİM

Başrol oyuncularından Nesrin Cavadzade ise senaryodan çok etkilendiğini belirterek, 1915'te yaşamış bir karakteri oynamak, her şeyden önce bir de 23 yaşında bütün ailesini Balkan Harbi'nde kaybetmiş, kendi isteğiyle, gönüllü olarak Çanakkale Savaşı'na yardımcı olmak için katılan bir hemşireyi oynamak beni cezbetti dedi. Filmin 27 Şubat 2015 tarihinde beyaz perdede sinema izleyicisi ile buluşacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nesrin Cavadzade Tansel Öngel Özhan Eren Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Benimki:

Çanakkale gerçeğini ortaya çıkaran bir film olur inşallah. Masal istemiyoruz artık.

5
3
yanıtYanıtla
ragi1907:

yok yaaa bızler böyle savaş fılmlerı cekemıyozzz bızımgıler komedı ypar başka bısey apamazz

5
1
yanıtYanıtla
anti fasist:

acama almanlara hitlere askerlik yaptiklarini acikliycaklarmi 3 alman komutaninin canakalede komutanlik yaptiklarini anlatacak acikliyacaklarmi.

4
2
yanıtYanıtla
Benimki:

O yıllarda Alman bıyığının peşine takıldık. Alman çekti İngiliz vurdu. Şimdi Müslüman sakalının peşine takılıyoruz. İsrail çekiyor ABD vuruyor. Hey Allahım senaryo hep aynı. Proje 100 yıldır değişmedi.

6
0
yanıtYanıtla
Kınalıfaruk.mertturk@hotmail.com:

Aslında Alman yahudisi çekti, İngiliz yahudusi vurdu. Durum bugünde aynı.

yanıt0
yanıt0
SAKLI GERÇEKLER:

HİÇ BİR ZAMAN GERÇEKLERİ SÖLEMİYORLAR .ULAN ALMANLARI TOPU..TÜFEĞİ MİTRALYÖZÜ MAYINI VB TEÇİZATLARI OLMASA NASIL KAZANAZACAKTIK O SAVAŞI HEMDE O ZAMANIN SÜPER GÜÇLERİNE KARŞI.. ÜSTELİK ALMAN GENERALLER BU SAVAŞI YÖNETİYORDUU .BİRÇOK ŞEYİİ BİZDEN GİZLEDİLER YILLAR YILI

1
4
yanıtYanıtla
EmirhanSoulchild1979@gmx.de:

o pislik alman generallerinin yüzünden yok yere binlerce sehit verdik! sende gelmis utanmadan adamlari övüyorsun senin gibilerin aklina sasarim...

yanıt0
yanıt0
ÇİN MALI BUNLARrifatguler@yandex.com:

TARİH BİLGİLERİNİ RASTGELE YERLERDEN ALDIĞIN BELLİ OLUYOR. YANLIŞ YAPIYORSUN.

yanıt0
yanıt0
fumeu:

ULAN BİR ÇANNAKALE SAVAŞIMI OLDU BU MEMLEKETTEE..YÜZLERCE SAVAŞ ÖYKÜMÜZ VAR AMA BU MEMLEKETTTEE HİÇ BİRŞEY DOĞRU GİTMEDİĞİ GİBİ ADAM AKILLII BİR SİNEMA SEKTÖRÜDE YOKK.. NE TARİHİMİZE SAHİP.ÇIKABİLİYORUZ NE KÜLTÜRÜMÜZEE BU TARİH BAŞKA ÜLKEDE OLSAA BİNLERCE FİLM YAPILMIŞTI.

2
0
yanıtYanıtla
vatandas:

ne zaman dogrulari kabullenecegiz? beyni yikanmis zavalli bir millet vr ortada ... canakkale savasini kazanmamizin en büyük sebebi Alman general ve Subaylarin hazirladiklari savunma hatlari beton siginaklar devasal Toplar ve mermileri silahlar mitralyöz vs ... tüm bunlar olmadan nsil savas kazanilir bre cahiller? bugünde ayni zavalliyiz ve tüm silhlarimiiz yabanci mal ama türk adi altinda

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title