Haberler

Son Kuşlar" Tunceli'deki Mahkumlar İçin Sahnelendi

Devlet Tiyatroları (DT) ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, "Son Kuşlar" isimli tiyatro oyunu, Tunceli'deki mahkumlarla buluştu.

Sait Faik Abasıyanık'ın Son Kuşlar eserinden uyarlanan, yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu Turgay Tanülkü'nün üstlendiği oyun, Tunceli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun havalandırmasında sahnelendi.

Tanülkü, oyun öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 1981 yılından bugüne kadar cezaevindeki mahkumlar için tiyatro gösterimleri düzenlediklerini ve 57 cezaevinde yaklaşık 27 bin mahkuma ulaştıklarını anlattı.

İnsanın hangi koşulda olursa olsun yaşama tutunması gerektiğini vurgulayan Tanülkü, "Nerede olurlarsa olsunlar, nerede yaşanıyorsa yaşansın, sahnesi olsun, olmasın o cezaevlerine ulaşacağım. Burada sahnemiz yok ama havalandırma var. Hepimiz bugün bir koğuşun misafiri olacağız. Onların yürekleriyle demledikleri çaylarını içeceğiz" dedi.

Projenin F Tipi dahil bütün cezaevlerinde sahnelendiğini anımsatan Tanülkü, "Arkadaşlarımız da oyuna gelip eleştirilerini bir mektupla bize gönderiyorlar. O mektupları biriktiriyoruz. Büyük bir kitabımız oldu. O kitabı bastırıp, yayınlandıktan sonra gelirini de Darüşşafaka'daki çocuklara bağışlayacağız. Dolayısıyla zincirin halkasının cezaevinden başlayıp yetim çocuklara kadar ulaşacağına inanıyorum. Bu bir sosyal proje" diye konuştu.

Yağmura rağmen cezaevinin havalandırmasında sahnelenen oyunu, mahkumların yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tümgeral Ali Çardakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Atila Tamer, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ve cezaevi personeli izledi.

Kaynak: AA / Yerel

Sait Faik Abasıyanık Devlet Tiyatroları Turgay Tanülkü Tunceli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title