Haberler

Son İsim Anna Oldu

Rus Gelin ve Son Osmanlı-yandım Ali Filmleri Eski Geleneği Yeniden Başlattı

RUS GELİN VE SON OSMANLI-YANDIM ALİ FİLMLERİ ESKİ GELENEĞİ YENİDEN BAŞLATTI

60'lı yıllarda Türk filmlerinin sevişme sahnelerinde, yabancı uyruklu kadın oyuncular rol alırdı. 'Rus Gelin' ve 'Son Osmanlı-Yandım Ali' filmleri, bu eski geleneği yeniden başlattı.

Yeşilçam'da 1960'lı yıllarda başlayan erotik sahnelerde yabancı kadın oynatma geleneği; son yıllarda yeniden gündeme geldi. Bir Türk filminin sevişme sahnelerinde rol alan ilk ithal' oyuncu Giselle Dali olurken; bu akımın son örneği 'Son Osmanlı-Yandım Ali'de Kenan İmirzalıoğlu ile yatağa giren Ukraynalı güzel Anna Babkova'ydı.

60'LARDA GISELLE

Giselle Dali, 1961 yapımı İstanbul'da Aşk Başkadır' filminde Fikret Hakan'la deniz kenarında sevişerek, bir Yeşilçam geleneği başlatmıştı. 1971 yılında çekilen 'Çıplaklar'da ise Demir Karahan, Estella Blain ile yatağa girmişti. 1970'lere dair Türk filmlerinin erotik sahnelerinde boy gösteren diğer seks bombası ise Eva Bendler oldu. Bendler, özellikle Kartal Tibet'in başrolünde oynadığı 'Tarkan' serileriyle adını duyurup; Yeşilçam'ın en seksi oyuncuları arasında yer aldı. 'O'nun Hikayesi' adlı filmde vücudunu tüm çıplaklığıyla sergileyen Romina Terry ile Erica Ramberg de erkeklerin yüreğini hoplatan yabancı güzellerden birkaçıydı. Bu isimler, sinemacı Agah Özgüç'ün 'Türk Sineması'nda Cinselliğin Tarihi' isimli kitabına bile girdi.

80'LERDE MÜJDE AR

1980'lerde ise bu gelenek değişti. Çünkü erotik sahnelerde Türk kadın oyuncular da rol almaya başladı. Özellikle Müjde Ar, gerek öpüşme gerekse sevişme sahnelerinde cesaret göstererek meslektaşlarına öncülük etti. Ar'ın Türk kadın oyuncuların da erotik sahnelerde rol alabileceğini kanıtladığı ilk film ise Kadir İnanır ile başrolleri paylaştığı 'Ah Güzel İstanbul'du. 90'larda ise erotik sahneler için yine yabancı oyunculardan destek alınmaya başlandı. 1990'da çekilen 'Delicesine'de Sonia Vivani, 1996 yapımı 'İstanbul Kanatlarımın Altında' filminde ise Beatriz Rico, kameranın karşısına çırılçıplak geçti.

SON HALKA ANNA

2002'de gösterime giren 'Rus Gelin'd0; Tatsyana Tsvikeviç, Metin Akpınar'la yatağa girerek, ithal seks bombası modasını başlattı. Geçtiğimiz hafta gösterime giren 'Son Osmanlı- Yandım Ali'de de Ukraynalı Anna Babkova'nın sevişme sahneleri çok ilgi gördü. Babkova'nın Kenan İmirzalıoğlu'yla yatağa girdiği sahne, sadece 7 saniyeydi ama filmin en çok konuşulan sahnesi oldu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title