Haberler

Son Güreşinde Başpehlivan Oldu

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde düzenlenen 656. Tarihi Yağlı Güreşler'inde son kez güreş müsabakalarına katılan Vedat Ergin başpehlivan oldu.

656. Geleneksel Tarihi Domaniç Yağlı Pehlivan güreşleri Ebe Çamlığı Güreş alanında yapıldı. Güreş müsabakaları sonucunda finalde Ankara'dan Vedat Ergin ile Sakarya'dan Ümit Balta güreşti. Uzun süren güreş müsabakası sonrası normal sürede yenişemeyen her iki pehlivan uzatma dakikalarında büyük mücadele verdi. Vedat Ergin bastırarak aldığı puan ile Domaniç Başpehlivanlığını kazandı. Vedat Ergin, bu başarıyla kariyerinin son güreş müsabakasından başpehlivanlıkla ayrılmış oldu. Güreş sonrası dereceye giren pehlivanlara madalya ve kupa takdimi gerçekleşti.

Ağalık seçimlerinde Bursa Kütahyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Beyhan Gündüz 50 bin TL bağışta bulunarak Ağalık ihalesini aldı. Daha önce 654. Domaniç Güreş ağası olan ve 656. Domaniç güreşlerinin de ağalığını alan Beyhan Gündüz, "Daha önce ağalığı almıştım ve baktım ki yine insanların bizlerden beklentileri olduğunu gördüm. Domaniç güreşlerinin bu dönemde sönük geçtiğini ve halkın da isteği ile yine Ağalığı aldım. Bundan sonraki güreşlere bir nebze katkım olması için bugünden itibaren çalışmalara başlayarak buradaki güreşlere ilginin artması için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim" dedi.

Başpehlivanlığı kazanan Vedat Ergin ise, "Yolun sonuna geldik. 30 yıldır bu sahalardayız. Bu son güreşimdi. Allah burada birincilik nasip etti. Normalde 2004 yılında bırakmıştım ama sahalardan kopamadım. Burada daha öncede güreşmiştim ve birincilik almıştım. Kırkpınar'da 8 defa kürsü yaptım. Sağ salim güreşleri bitirdik. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e buradan sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Güreşlere Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Tunçbilek eski Belediye Başkanı Mutahhar Temel, Tavşanlı'dan Kıbrıs gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Vedat Ergin Kütahya Domaniç Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title