Haberler

Tutuklanması Talep Edilen HDP Milletvekili Ayhan Bilgen Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen Ankara'da gözaltına alındı. Bilgen'in ifadesi alındıktan sonra tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğinde "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alındığını Twitter hesabından yazan Bilgen "İstanbul'a gitmek için geldiğim Esenboğa'dan az önce göz altına alındım! Diyarbakır'a götürüleceğim söyleniyor." açıklamasında bulunmuştu.

3 AYDA 26 HDP MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINDI, 12'Sİ TUTUKLANDI

TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi ile başlayan yargılama sürecinde, haklarında açılan soruşturma ve davalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li 26 milletvekili gözaltına alındı. Bunlardan aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 12 milletvekili tutuklanırken, 13'ü ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

TBMM'de geçmişe dönük bir defaya mahsus milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra haklarında soruşturma ve davalar bulunan milletvekillerine yönelik başlatılan yargılama süreçlerinde 4 Kasım 20016 tarihinden itibaren HDP'li 59 milletvekilinden 26'sı gözaltına alındı. HDP'lilere yönelik başlatılan yargılama süreçlerinde 4 Kasım'dan beri aralarında partinin eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile grup başkan vekilleri İdris Baluken ile Çağlar Demirel'in bulunduğu 12 milletvekili tutuklandı. Tutuklanan milletvekillerinden HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, 2 ay tutuklu kaldıktan sonra 4 Ocak'ta tahliye edilirken, HDP'nin yurt dışında bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer için ise yakalama kararı çıkartıldı.

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ

4 Kasım'dan başlayarak haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklama kararı verilen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile Milletvekilleri İdris Baluken, Çağlar Demirel, Besime Konca, Ferhat Encü, Nihat Akdoğan, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve Abdullah Zeydan halen cezaevinde bulunuyor.

GÖZALTINA ALINAN MİLMLETVEKİLLERİ

Haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında 4 Kasım'dan başlanarak değişik tarihlerde de 14 HDP Milletvekili gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemelerde söz konusu vekiller adli kontrol şartları ise serbest bırakıldı. Adli kontrol ile serbest bırakılan Milletvekilleri, Sırrı Süreya Önder, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Ayşe Acar Başaran, Alican Önlü, Pervin Buldan, Emin Adıyaman, Nimetullah Erdoğmuş, Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Hüda kaya, Meral Danış Beştaş ve Altan Tan oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Bilgen Diyarbakır Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title