Haberler

Son Dakika! Selahattin Demirtaş Tutuklandı

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, HDP'ye yapılan terör operasyonu kapsamında tutuklandı. Selahattin Demirtaş kimdir? Selahattin Demirtaş neden tutuklandı?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 Nisan 1973 Elazığ doğumludur. 4 Kasım gecesi gözaltına alınan Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile birlikte tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilmiştir. Selahattin Demirtaş savcıya verdiği ifadesinde "Er ya da geç demokrasi mücadelemiz kazanacaktır. (Cumhurbaşkanı) Erdoğan şahsında, köhnemiş bu rejim değişecektir. Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir. Bu tiyatroda figüran olmayı kabul etmiyorum." demiştir.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NEDEN TUTUKLANDI?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li vekillere yapılan operasyon kapsamında Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'le birlikte gözaltına alınmıştı. Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alınmasına neden olarak,

"suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türkiye milletini, Cumhuriyet'i ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanı'na hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs." gösterilmişti. Selahattin Demirtaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Selahattin Demirtaş Elazığ Gündem Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title