Haberler

İstanbul'da Çevik Kuvvete İki Bombalı Saldırı!

Güncelleme:

Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında iki patlama meydana geldi. Çevik kuvvetin hedef alındığı saldırıda 70'e yakın yaralı var. Erdoğan, 'maalesef şehitlerimiz var' diyerek acı haberi verdi.

Beşiktaş'ın Vodafone Arena stadı yakınında çevik kuvvet ekiplerine çifte bombalı saldırı düzenlendi. İstanbul'un birçok ilçesinden duyulan patlamaların gerçekleştiği noktalara çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiş düdüğünden yaklaşık bir buçuk saat sonra gerçekleşen saldırılarla ilgili ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu bir terör eylemiyle karşı karşıya bulunulduğunu ve 20'ye yakın polisin yaralandığını söyledi. Soylu'nun açıklamasının ardından yaralı sayısı 70'e yükseldi.

Saldırıyla ilgili kahrede haberi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Maalesef şehit ve yaralılarımız var" diyerek verdi. Başbakan Binali Yıldırım da 'şehitler bulunduğunu' belirtmekle birlikte sayı vermekten kaçındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

ANADOLU YAKASI'NDAN BİLE DUYULDU

İstanbul özellikle Beşiktaş ve Şişli civarından duyulan Anadolu yakasında da hissedilen patlama sesi korku yarattı. Ses Mecidiyeköy, Beşiktaş ve Taksim ve Anadolu yakası boğaz çevresinden duyuldu. Sesin kaynağı henüz bilinmezken, sosyal medyada çok sayıda tweet paylaşıldı.

ÇEVİK KUVVETİ HEDEF ALDILAR

İstanbul Vodafone Arena'da bombalı araçla çevik kuvvete yönelik saldırı gerçekleştirildi. Beşiktaş Bursaspor maçının ardından polis eliplerini taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaralılar olduğu belirtildi.

70'E YAKIN YARALI VAR

İstanbul'u sarsan patlama sonrası ilk resmi açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çevik kuvvete yönelik terör saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Soylu 2 ayrı patlamada 20 yaralı olduğunu belirtti. Soylu'nun açıklamasının ardından yaralı sayısı yükseldi. 70'e yakın yaralı çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

ERDOĞAN: MAALESEF ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırılar sonrası yazılı açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörün en çirkin haline bu gece şahit olduk. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN: KENETLENEREK AŞACAĞIZ

Beşiktaş'taki terör saldırılarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız" dedi.

SOYLU: İKİ PATLAMA OLDU, BİRİ CANLI BOMBA

İlk açıklamayı TBMM'den yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'a geldikten sonra gazetecilere açıklama yaptı. Soylu, "Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi.


SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN UYARI!

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen iki patlamanın ardından Sağlık Bakanlığı'ndan önemli bir uyarı geldi.

"KAN İHTİYACI YOK"

Bakanlık, hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığını bildirdi.

HASTANELERDE İZDİHAMA YOL AÇMAK İSTİYORLAR

Twitter'da bazı çevreler "kan aranıyor" çağrısı yaparak, hastanelerdeki yoğunluğu artırarak, yaralılara müdahaleyi zorlaştırmaya çalışıyor.

Bakanlık ise bu açıklamayla, hastanelerdeki olası izdihamı önlemeyi amaçlıyor.

BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hamidiye Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. 3 bakan hastanede tedavi olan yaralıları ziyaret etti.


KONTROLLÜ PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beşiktaş'ta patlamaların olduğu noktalarda polis incelem yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği alanlarda çalışmalarını sürdürürken bazı polisler de stadını çatısında incelemelerde bulundu.

İnceleme yapılan Beleştepe mevkiinde kontrollü patlama gerçekleştirildi.

"BURSA TARAFTARI TAHLİYE OLDUKTAN SONRA YAPILMIŞ"

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini de belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler


TFF: ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu, "İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena önünde meydana gelen hain bombalı saldırıda, çok sayıda polis ve vatandaşımızın yaralandığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. İnsanlık dışı vahşi terör saldırısını şiddetle kınarken, olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." açıklamasını yaptı.

BURSASSPOR TARAFTARI ÇIKTI, 5 DAKİKA SONRA PATLAMA OLDU

Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi.

Kurtulan, yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının oynandığı stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

Patlama sesini stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra duyduklarını aktaran Kurtulan, şunları dile getirdi:

"Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun."


BURSASPOR: YARALI TARAFTARIMIZ YOK

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı da kendisinin patlamadan 15-20 dakika önce stattan ayrıldığını belirtti.

"Durumu öğrenir öğrenmez otobüslerle gelen taraftarlarımızın grup liderlerini hemen aradık." diyen Paçacı, "Yaralıların arasında taraftarlarımızın olmadığını öğrendik. Taraftarların yaralanmaması sevindirdi ama diğer yaralılar için üzüldük. Geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. " ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Vodafone Arena'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldığı bildirildi.

ERDOĞAN TARABYA'DA! YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri takip ediyor.

Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı.

İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

ULAŞTIRMA BAKANI: SALDIRIYI KINIYORUM

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da Beşiktaş'ta yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı.

5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

CADDE KONTROLLÜ ŞEKİLDE TRAFİĞE AÇILDI

Beşiktaş'taki saldırının ardından trafiğe kapatılan Meclis-i Mebusan ile Dolmabahçe caddeleri kontrollü şekilde trafiğe açıldı.

Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından çevik kuvvet polislerine yönelik iki bombalı saldırıyla ilgili güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerinde hasar gören araçlar, çekici yardımıyla kaldırılıyor. Patlamanın yaşandığı noktaların yakınındaki Meclis-i Mebusan ve Dolmabahçe caddelerinde trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Polis ekiplerinin önlem aldığı olay yerinde belediye işçileri de temizlik için araçların tamamen kaldırılmasını bekliyor.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Şişli Etfal Hastanesindeki yaralıları ziyaret ederek, yakınlarıyla görüştü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Beşiktaş İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title