Haberler

Son dakika haberler ! Türk tankları vura vura ilerliyor

Güncelleme:

Son dakika haberler ! Türk tankları vura vura ilerliyor. Operasyonda yeni bir aşamaya geçildi. Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birliklerinin Suriye sınırından içeri girdiğini, harekatın sürdüğünü bildirdi.

Son dakika haberler! Türk tankları vura vura ilerliyor. Operasyonda yeni bir aşamaya geçildi. Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birliklerinin Suriye sınırından içeri girdiğini, harekatın sürdüğünü bildirdi.

ve Koalisyon Hava Kuvvetleri savaş uçakları tarafından'inİlçesi'nin karşısında bulunan 'nindenetimindeki kentine askeri harekat başlatıldı. Saat 04.00'te başlayan harekatta 'takihedefleri savaş uçakları, tank ve obüs topları ile çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Operasyonda yeni bir aşamaya geçildi. Askeri kaynaklar, 'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birliklerininsınırından içeri girdiğini, harekatın sürdüğünü bildirdi.

TANKLAR 'YE GİRDİ

Türk silahlı Kuvvetleri'ninkontrolündeki 'a başlattığı harekatta top, roketatar ve uçaklarla yapılan bombardıman devam ederken, saat 10.30 sıralarında sınırın sıfır noktasında bekleyen tanklar, oluşturulan geçiş noktalarına yöneldi vetopraklarına girmeye başladı.

VURA VURA GİDİYORLAR

'a doğru hareket eden tanklar,hedeflerini vuruyor. Türk tanklarının ilerlediği bölgeden dumanlar yükselmeye başladı.

ÖSO KEKLİCE'YE ULAŞMAK ÜZERE

Askeri kaynaklar, ÖzgürOrdusu (ÖSO) mensuplarının, Fırat Kalkanı harekatı kapsamındasınırından yaklaşık 3 kilometre içerdeki Keklice köyüne ulaşmak üzere olduğunu bildirdi.


KARKAMIŞ'A HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

Bu arada hedef alınan 'ta top, roketatar ve uçaklar tarafından vurulan mevzilerinden dumanlar yükselmeye devam ediyor. Harekat kapsamında hedef alınan'tan ateşlenen bir havan mermisi iseilçe merkezinde boş araziye düşerek patladı. Kimsenin yaralanmadığı bu saldırı sonrası havan atışının yapıldığı bölgede de sınır birlikleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

"ÖZEL KUVVETLER GİRDİ" İDDİASI YALANLANDI

Terörist örgüt 'intopraklarından ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan ilçeye gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler sızdığını duyurdu. Askeri kaynaklar ise Özel Kuvvetlerintopraklarına girdiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı. 'nın 'ninbölgesine yönelik başlattığı operasyonun adı 'Fırat Kalkanı' olarak belirlendi.


12 HEDEF VURULDU, İKİ F-16 SÜREKLİ HAVADA

Saat 06.08'den itibaren başlayan hava harekatında 12 hedefin tam isabetle vurulduğu, 2 F-16'nın ise anlık tespitlerin vurulması için sürekli havada olduğu kaydedildi.


ASKERİ KAYNAKLAR: 81 HEDEFE 294 ATIŞ YAPILDI

Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak,ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek ve'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi.

Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarında TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açmaya başladı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Daha sonra atışlar devam etti. 10.30 itibarıyla topçu ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı ve atışlara devam ediliyor.

İlk hava harekatı ise saat 06:08'de başladı. Saat 06:08, saat 06:10 ve saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı belirtildi.

Sınırda tanklarhedeflerini vuruyor

KOMUTA KADEMESİ GENELKURMAY'DA

'ya bilgi veren askeri kaynaklar; "Harekâtın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargâhındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi'nde (Genelkurmay Başkanı, İkinci Başkan ve J Başkanları) ve Kuvvet komutanlıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet Komutanları ve karargâhın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor" dedi.


OPERASYONA KATILAN BİRLİKLER

, harekata katılan birimleri de açıkladı:

-birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil),
- Tank ve Topçu Birlikleri (Çok Namlulu Roketatar - ÇNRA) ,
- Geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri,
- Muharebe birlikleri,
- Lojistik destek unsurları,
- Lojistik destek unsurları,
- Hava Kuvvetleri'nin hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil)

OPERASYONUN AMACI

unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda 'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

TSK OPERASYONLARI ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

ile aktif mücadele eden 'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.


Operasyonla,Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

DAKİKA DAKİKA OPERASYON

* 04:00'da Sınırdan topçu ve ÇNRA atışları başlatıldı.

* 04:05 daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinalarıyla geçitler açılmaya başlandı.

* 05:45'te topçu ve ÇNRA atışları sona erdi.

* 06:08 ilk hava harekatı icra edildi.

* 06:10 hava harekatı icra edildi.

* 06:30 h ava harekatı icra edildi.

* 07:00 TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı, müteakiben atışlar kesildi.

* 07.30 KEKLİCE vebölgesinde tespit edilen hedeflere F-16'lar hava taarruzu devam ediyor.

Türkiye tarafında konuşlu bulunan tanklarla datarafındaki anlık çıkan ve görünür hedefleri vuruluyor.

* 07.25'de Askeri harekat nedeniyle 'te bazı bölgeler özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

* 07:50 Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 12'sinin tam isabetle vurulduğu teyit edildi.

SIK SIK PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

İlçe merkezinin büyük oranda boş olduğu ve birçok kişinin son günlerdeki gelişmeler nedeniyle evlerini terk ederek güvenli gördüğü yerlere gittiği 'ta ise sınırında sık sık patlama sesleri duyuldu.

İlçede heyecana neden olan patlamaların ardından hedef alınan yerlerden yükselen siyah dumanlar da yinetarafından çıplak gözle izlenebildi. Sık sık semalarında görünen savaş uçakları,ve çevresindeki hedeflere bomba yağdırdı.


SAHRA HASTANESİ KURULDU

Tankların bulunduğu Soylu Mahallesi'ndeki sosyal tesis ise sağlık veekiplerinin karargahına dönüştürüldü. Sosyal tesisin bulunduğu bölgede çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği, yine bu alanda çadırlar ile sahra hastanesi kurulduğu görüldü.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, harekatın başladığını duyurarak amacın bölgenin 'den arındırılması olduğunu duyurdu. Öte yandan harekat nedeniyle de sınır hattında 'un karşısındaki geniş bir bölgeyi 'özel güvenlik bölgesi' ilan etti.

KARKAMIŞ'A GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAK

Bu arada özel güvenlik bölgesi ilan edildiği için 'a giriş ve çıkışlar da yasaklandı. İlçeye ulaşımı sağlayan yolların tamamıtarafından kesilirken, kimsenin ilçeye gitmesine izin verilmiyor.

ekipleri de araçlarıyla veya yaya olarak kontrol noktalarına gelenlere 'geri dönün' uyarısında bulunuyor.

1500 ÖSO ÜYESİNİN GİRMESİ BEKLENİYOR

Sınırıntarafında yaklaşık 1500 ÖSO üyesi, 'a girmek için bekliyor. ÖSO üyelerinin beklediği Türkyurdu köyü, geçtiğimiz günlerde Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen alanın içinde yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Karkamış Cerablus Suriye Gündem Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title