Haberler

Son Dakika Haberi! Diyarbakır Saldırısında Ölü Sayısı Yükseldi

Güncelleme:

Diyarbakır'a 4 Kasım sabahı yapılan hain saldırıda 2'si polis toplam 9 kişinin şehit olmuştu. Bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi. Saldırı için 2 ton bomba kullanıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'da, dün düzenlenen ve 2'si polis toplam 9 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıda, yaralılardan 1 sivilin daha kurtarılamamasıyla, yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi. Patlama sırasında, önceki gece Ankara'dan gözaltına alınıp özel uçakla Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan TEM binasında olduğu belirtildi. Patlama yerleşkesinin güneyinde meydana gelirken, Yüksekdağ ve Önder'in yerleşkenin kuzeyindeki TEM şubesinde adliyeye çıkış işlemleri yapıldığı öğrenildi. Patlamadan 15 dakika sonra Yüksekdağ ve Önder'in adliyeye çıkarıldığı belirtilirken, aynı yerde gözaltında olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Ziya Pir ve Gülser Yıldırım'ın ise saat 05.30 sıralarında binadan çıkarılıp adliyeye götürüldükleri kaydedildi.

2 TON BOMBA KULLANMIŞLAR

Yetkililer, patlamanın PKK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştiğinin telsiz dinlenmelerinden ortaya çıktığını, sivil kayıplar nedeniyle saldırı ile ilgili bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Patlamada yaklaşık 2 ton patlayıcının kullanıldığı, saldırıda kullanılan aracın çalıntı kaydı olmadığı bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Diyarbakır Gündem Haberler Son Dakika

title