Haberler

Son Dakika! Berlin'de Tutuklanan Şahıs Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

Berlin'deki TIR dehşetinin ardından gözaltına alınan şahıs serbest bırakıldı. Almanya, 'yanlış kişiyi gözaltına almış olabiliriz' demişti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de dün akşam bir tırın Noel pazarına girmesi üzerine 12 kişinin öldüğü, 18'i ağır 48 kişinin yaralandığı olaya ilişkin tek şüpheli olarak gözaltına alınan Pakistanlı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Die Welt'in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Alman polisi, Berlin'de bir pazar yerine TIR sürüp 12 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle dün akşam gözaltın aldığı Naved B.'nin saldırgan olmadığını açıkladı.

GERÇEK SUÇLU YAKALANAMADI

Söz konusu habere göre üst düzey bir polis yetkilisi, "Yanlış adamı yakaladık" ifadelerini kullandı. Aynı yetkili, "Gerçek suçlu silahlı ve serbest, saldırgan halen yeni bir zarar verebilir" diye konuştu.

MERKEL'İN AÇIKLAMASI

Başbakan Angela Merkel, "Olay henüz tam aydınlatılmadı ama tüm bilgiler 'terör' saldırısını gösteriyor" dedi.

Merkel, 'zanlının koruma veya sığınma arayan bir göçmen çıkması halinde bunu sineye çekmenin çok zor olacağını' söyledi.

Alman başbakan kişinin yasalar önünde en ağır cezaya çarptırılacağını da kaydetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Angela Merkel Die Welt Almanya Berlin Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title