Haberler

Son 5 Yılda 2.0'nin Üzerinde 100 Bin Deprem Meydana Geldi'

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Türkiye'de son 5 yılda 2 ve daha üstü büyüklüğünde 100 bin civarında deprem meydana geldiğini söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Türkiye'de son 5 yılda 2 ve daha üstü büyüklüğünde 100 bin civarında deprem meydana geldiğini söyledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası salonunda farkındalığı artırmak ve hazırlıkları yerinde görmek amacıyla düzenlenen, 'Deprem Gerçeği ve Tsunami' konulu konferansta konuşan Nurlu, daha önce yaşanan depremlerin etkilerini ve AFAD'ın yaptığı çalışmaları güncel haritalar üzerinde anlattı. Nurlu, yer kabuğunun sürekli hareket halinde olduğunu, bunu bazen depremlerle hissettiklerini vurgulayan Nurlu, şöyle dedi:

"Son zamanlarda özellikle Akdeniz'de deniz kısmında birtakım depremler meydana geliyor. Ülkemizde son 5 yılda meydana gelen deprem sayısı yaklaşık 100 bin civarındadır. Bunlar 2 ve daha üstündeki büyüklüğe sahip depremlerdir. 2010'da 19 bin 117, 2011'de 30 bin 23, 2012'de 27 bin 408, 2013'te 25 bin 201 ve bu yılın ekim ayına kadar da 18 bin 856 deprem meydana gelmiştir. Kurumumuzun ülke geneline yayılmış deprem gözlemevleri var. Büyük bir deprem gözlem ağına sahip. Bu sistem tarafından çözümü yapılan depremlerdir."

Zonguldak'ın yüzde 57'sinin birinci derece, yüzde 43'ünün de ikinci derece deprem bölgesinde yer aldığını vurgulayan Nurlu, "Zonguldak'ın son 10 yıllık deprem verisine göre, il sınırları içerisinde bir yoğunlaşma yok. Ancak yaklaşık 80 kilometre kadar güneyinden geçen Kuzey Anadolu Fayı üzerinde bir deprem gördük ki, bu fay üzerinde deprem her zaman beklenir. Biz yine de depreme hazır olmak zorundayız. Sanki yarın deprem olacakmış gibi tedbirlerimizi almak zorundayız. Bu amaçla illerimiz için çeşitli senaryolar üretiyoruz" dedi.

Depremin adece AFAD'ın sorumluluğunda olan bir şey olmadığını ifade eden Nurlu, "Sağlık, milli eğitim, diğer müdürlüklerimiz, üniversitelerimiz bu sürece mutlaka dahil edilmelidir. Okullarda ve hastanelerde afet hazırlığını yapmak zorundayız. Yapısal olmayan afet zararlarını azaltma konusunda da gerekli tedbirleri almak zorundayız" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Nurlu Zonguldak Akdeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title