Haberler

Son 3 Ayda Türkiye'ye En Çok Bu 3 Ülkeden Siber Saldırı Oldu

Güncelleme:


Türkiye'nin en çok saldırı aldığı ülkeler 2014'ün ilk çeyreğinde Malezya, İsviçre ve Rusya olurken, ikinci çeyrekte başı çeken Rusya'yı ABD ve İsviçre izledi. Türkiye'yi vuran en büyük saldırılar, bilgisayarların takvim ve saatlerini dünyayla uyumlandırmada kullandığı NTP üzerinden gerçekleştirildi. NTP saldırılarının ortalama büyüklükleri ilk çeyrekte saniyede 5,85 Gb, ikinci çeyrekte saniyede 5,71 Gb olarak gerçekleşti.

Kurumlar ve servis sağlayıcıları için online hizmetleri engelleme amaçlı saldırılar (DDoS saldırıları) ve siber tehditlere karşı gelişmiş koruma çözümleri sunan Arbor Networks, Ocak - Haziran 2014 dönemini kapsayan 10. Küresel Altyapı Güvenliği Raporu'nu yayınladı. Dünyanın dört bir yanından servis sağlayıcılar, şirketler, bulut ve barındırma hizmet sağlayıcıları ve diğer ağ operatörlerinden 220'sinin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonucu ortaya çıkan veriler, bilgi güvenliği alanında artan tehdit ve saldırıların gerçek boyutunu ortaya koyuyor.

Rapordan önemli satır başlıkları şöyle:

Birinci çeyrekte Türkiye'ye yönelik saldırıların % 43,6'sı WWW hizmetlerini hedefledi. Küresel arenada bu oran %14 ile sınırlı kaldı. İkinci çeyrekte ise Türkiye'ye yönelik saldırıların % 32'si WWW hizmetlerini hedeflerken, küresel oran yüzde 22'yi aştı.
2014 yılının birinci çeyreğinde büyük hacimli DDoS saldırıları görülmüş en yoğun patlamaya tanık oldu, ikinci çeyrekte bu durum yavaşladı.

NTP yansıtma saldırıları halen yüksek olmakla birlikte, birinci çeyreğe göre bu saldırıların sayısında ve boyutunda azalma oldu. NTP trafiği hacimleri küresel olarak düşse de henüz 'normal' düzeye ulaşmadı.

İkinci çeyrekte yaşanan en büyük saldırı NTP yansıtmasıydı, ancak hedefin İspanya'da yer aldığı bu saldırı saniyede 154 Gb'lık büyüklüğe ulaştı.

Saniyede 20 Gb'ın üzerinde büyüklüğe ulaşan saldırı sayısı, 2014'ün daha ilk yarısında 2013'ün iki misli düzeyinde gerçekleşti.

2014'ün ilk altı ayında saniyede 100 Gb'lık büyüklükte 100'ün üzerinde saldırı kaydedildi.

Saldırıların % 90,6'sı bir saatten kısa sürdü. Ortalama saldırı süresi birinci çeyrekte 60 dakikayken, ikinci çeyrekte 72 dakika olarak kayıtlara geçti.

İkinci çeyrekte 10 G üzerindeki saldırıların ortalama süresi 1 saat 38 dakika oldu. Birinci çeyreğin 54 dakikalık süresinden oldukça yüksek oluşu dikkat çekti.
12 saatten uzun süren saldırıların oranı hem birinci çeyrek, hem de ikinci çeyrekte % 1,38 olarak belirtildi.

Dünyadaki en büyük saldırılar Güney Kore, ABD ve Çin'den gerçekleşti. Saniyede 10 Gb hızın üzerindeki saldırıların kaynakları arasında birinciliği ABD alırken, onu Çin ve Güney Kore izledi.

En büyük saldırılar ABD, Çin ve Güney Kore'ye yapıldı. 10 Gb/sn üzerindeki saldırıların hedef sıralaması ise değişerek, ABD, Fransa ve Çin oldu. Fransa birinci çeyrekte % 6,4 olan saldırıları ikinci çeyrekte % 3,8'e düşürdü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Güney Kore Malezya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title