Haberler

Somuncu Baba Evi ve Fırını Yaz Aylarında Hizmete Sunulacak

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon çalışmaları devam eden Somuncu Baba evi ve fırınının da incelemelerde bulundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon çalışmaları devam eden Somuncu Baba evi ve fırınının da incelemelerde bulundu.

Başkan Dündar yaptığı yazılı açıklamada, çatı inşaatına başlanılan Somuncu Baba evi ve fırınının yaz aylarında hizmete açılacağını söyledi.

Bursa'nın en önemli manevi miraslarından Somuncu Baba evi ve fırınının restorasyon çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkıyor ve sahip olduğumuz tarihi mirasın yeniden ayağa kalması noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Büyük bir titizlikle sürdürülen Somuncu Baba Evi ve Fırını'nın restorasyon çalışmaları belli bir noktaya geldi. Kış aylarında çalışmalarımıza hız vererek Somuncu Baba Evi ve Fırını'nı yaz aylarında hizmete açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Restore edilecek bu yapının inanç turizmi açısından önemli olduğunu belirten Dündar, şunları kaydetti:

"Somuncu Baba evi ve fırını 1370'li yıllara ait bir yapı. İnanç turizmi adına çok önemli bir merkez. İnanç turizminin yoğun yaşandığı kentimizde Somuncu Baba Evi ve Fırını, büyük öneme sahip. Burası Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımızın gelip ziyaret ettiği bir merkez. İnanç turizmi adına büyük önem taşıyan bu merkezi günümüze ve geleceğimize taşıyacağız. Tabi 14. yüzyılın bir eserini günümüze taşımak çok zor bir iş. Çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Şuan çatı bölgesinde çalışmalar başladı. Bundan sonraki süreçte fırın, çile hane ve ev aslına uygun olarak restore edilerek geleceğe taşınacak." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Somuncu Baba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title