Haberler

'Somuncu Baba Aşkın Sırrı"

Yönetmen Kürşat Kızbaz, yeni filminde Osmanlı Devletinin kuruluş dönemi mutasavvıf ve alimlerinden Şeyh Hamid-i Veli'nin hayat hikayesini beyaz perdeye aktardı.

Yönetmen Kürşat Kızbaz, yeni filminde Osmanlı Devletinin kuruluş dönemi mutasavvıf ve alimlerinden Şeyh Hamid-i Veli'nin hayat hikayesini beyaz perdeye aktardı.

"Somuncu Baba Aşkın Sırrı" isimli filme ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Kızbaz, senaryonun 6 aylık yoğun bir araştırma ve çalışma sonucunda oluşturulduğunu söyledi. İki yıllık hazırlık ve çekim sürecinin ardından filmin seyirciyle buluşmak üzere olduğunu kaydeden Kızbaz, oldukça heyecanlı ve gururlu olduğunu kaydetti.

Yönetmen Kızbaz, sinemaseverlerin heyecanla beklediği bir film çekmeyi amaçladığını dile getirdi.

"Mevlana Aşkın Dansı" ve "Yunus Emre Aşkın Sesi" filmleri ile uluslararası alanda ödüller kazanan Kızbaz, on yıllarca süren serüven sonunda Somuncu Baba'nın mistik sırlarla dolu hayatını filme taşıdığını ifade etti.

Aksaray'ın doğal zenginlikleri ve tarihi yapıları içinde çekimleri tamamlanan filmin başrolünde, Furkan Palalı'nın rol aldığını söyleyen Kızbaz, şu bilgileri verdi:

"Somuncu Baba Aşkın Sırrı", genç bir dervişin ilahi aşkı arayışını ve bu uğurdaki zorlu mücadelesini, epik bir dil ve anlatımla sevda, ayrılık, sabır ve tevazu gibi temalar üzerinden işliyor. Film aynı zamanda Somuncu Baba'nın aşkı arama yolunda Hicaz'dan Şam'a ve Bursa'dan Aksaray'a uzanan hikayesiyle bir yol filmi olma özelliği taşıyor. 2015'in son aylarında vizyona merhaba diyecek yapım, şimdiden senenin en merak uyandıran filmleri arasında gösteriliyor."

Somuncu Baba'nın halka ekmek dağıtarak, yardımseverliğiyle yeni kuşaklara örnek olacağına değinen Kızbaz, "Yunus Emre ve Mevlana gibi şahsiyetlerin, bizi biz yapan değerlerin sesini sinemayla dünyaya duyurmak istiyorum" dedi.

Çekimler 4 mevsime yayıldı

Kürşat Kızbaz, çekimlerin 13'üncü yüzyıldan kalma tarihi bölgelerde gerçekleştiğini anlatarak, teknoloji ve görsel estetiğe önem verilerek hazırlanan filmde, otuz yılın anlatıldığını ve çekimlerin dört mevsime yayıldığını söyledi.

Bursa'da yaşadığı yıllarda Bursa Ulu Cami'nin açılışında ilk hutbeyi verdiği bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin cami inşaatında çalışan işçilere ekmek dağıttığı görüntüler için bir film platosu kurulduğunu aktaran Kızbaz, Bursa Ulu Cami'nin inşaatının yeniden canlandırıldığına vurgu yaptı.

Memati, Yıldırım Bayezid'i canlandırdı

Kurtlar Vadisi dizisindeki "Memati" rolüyle büyük başarı kazanan oyuncu Gürkan Uygun'un Yıldırım Bayezid'i canlandıracağı filmde ayrıca Altan Gördüm, Sinan Albayrak, Tuvana Türkay, Ali Sürmeli, Yunus Emre Yıldırımer, Emin Olcay, Serdar Yeğin, Altan Akışık, Suna Selen, Saruhan Hünel ve Kenan Bal gibi isimler rol alıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın desteğiyle birçok ünlü ismi bir araya getiren projeye, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı destek verirken, TRT de yayın ve tanıtım ortağı olarak katkıda bulunacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Somuncu Baba Aksaray Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title