Haberler

Sömestr Tatilinde Erciyes'te Oteller Dolu

TÜRKİYE'nin en gelişmiş kayak ve kış sporları merkezi Erciyes Dağı'nda sömestr tatili öncesi, 10 otel ile kamu kurum kuruluşlarına ait 1500 yatak tamamen doldu.

TÜRKİYE'nin en gelişmiş kayak ve kış sporları merkezi Erciyes Dağı'nda sömestr tatili öncesi, 10 otel ile kamu kurum kuruluşlarına ait 1500 yatak tamamen doldu. Kayakseverler, rezervasyon için kent merkezine yarım saat uzaklıktaki şehir otellerine başvurdu.

Tam pansiyon konaklama, mekanik tesisler, birbiriyle bağlantılı 70 kilometre uzunluğundaki 3 pist, ulaşımda belediye otobüsleri ile 2 TL'den başlayan ücretlerle Erciyes Dağı, tatilci ve yabancı kayakseverlerin gözdesi oldu.Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, kar kalitesi, pistlerin uzunluğu, mekanik tesislerin zenginliği, ulaşım konaklama, kayak malzemesi, yiyecek ve içecek gibi girdilerdeki makul ölçüde fiyatlarıyla Erciyes Dağı'nın son yıllarda kış sporları turizminde zirveye oynadığını söyledi. 2 yıldan bu yana üst üste alınan Dünya Snowboard şampiyonasıyla uluslar arası alanda da tanıtımı yapılan Erciyes dağının 2 bin 200 metresindeki Tekir Yaylası'nda bulunan 10 otel ve kamuya ait tesislerdeki 1500 yatağın sömestr tatili öncesi tamamen dolduğunu ifade eden Cıngı Dağı'ndaki oteller dolunca, tatilci ve turistler, kent merkezindeki 5 bin yatak kapasiteli şehir otellerine başvuruyor. Şehir otellerinin özel kayak paketleri var. Yarım saatlik seyahat ardından kent merkezinden dağa karayoluyla rahatlıkla ulaşılıyor. Otellerden tam pansiyon 180- 600 TL arasında yararlanmak mümkün oluyor. Otellerde canlı müzik ve çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Ayrıca, günü birlik olarak belediye otobüsleriyle tek gidiş 2 TL'den havaalanından kayak merkezine saat 08.50'den başlayıp, saat başı 4 sefer düzenleniyor. Develi dolmuşları da her yarım saatte bir 6 TL karşılığında merkezimize ulaşıyor."

Dağda kar kalınlığının pistlerde 1.5 metrenin üzerine çıktığını ifade eden Murat Cahit Cıngı, günübirlikçilerin 30-40 TLkarşılığında kayak kirası, kayak elbisesi, ayakkabı, bere, eldiveni dahil olmak üzere 50-75 TL ödeyerek, pistlere çıkabileceklerini, günlük kızak kiralarının da 15-20 TL arasında olduğunu söyledi. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı, gondol, telesiyej, teleksi gibi tesislerden yararlanmak için tek çıkış için 3, günlük çıkış-iniş için öğrencilerden 35, büyüklerden 45, sezonluk yararlanma için sınırsız öğrenci için 400, yetişkinler için 500 TL alındığını ekledi.

FOTOĞRALI - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Erciyes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title