Haberler

Somalı Miniklere Trafik Eğitimi Verildi

Manisa’nın Soma ilçesinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci kazandırma eğitimlerinin ilki Canlar İlkokulunda gerçekleştirildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci kazandırma eğitimlerinin ilki Canlar İlkokulunda gerçekleştirildi.

Ülke genelinde tüm okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları ile trafikte uyulması gereken davranışların öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalanan bir protokol ile trafik bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak amaçlı bir sosyal sorumluluk projesi olan ve yaklaşık 6,5 milyon öğrenciye bire bir ulaşmayı hedef alan 'Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencilerine Yönelik Trafik Bilinci Kazandırılması Eğitimleri' tüm ülke genelinde aynı anda hayata geçirildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde de Canlar İlkokulunda yapılan açılış programına, Soma Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Demiraslan, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şube Müdürü Halil Can, Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Muhterem Sıkı, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, "Trafikte tek bir yanlış tüm doğruları götürür" sloganının anlamına dair öğrencilere yönelik yaptığı konuşmanın ardından, tüm öğrencilere hep bir ağızdan sloganı tekrar ettirdi.

Kısa adı TÜSEKON olan Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda konfederasyona bağlı 8 bölge federasyonundan birisi olan (BASKEF) Batı Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Muhterem Sıkı konuşmasında, öncelikli olarak 6,5 milyon öğrencinin hedef alındığı bu projede aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon kişiye ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi. Çocukların aileleri üzerindeki vazgeçilmez etkisini kullanarak, hem aileler üzerinde trafik konusunda bir farkındalık, hem de küçük yaştan itibaren çocukların trafik konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Sıkı, tüm ülke geneliyle birlikte aynı anda ilkinin gerçekleştirildiği bu eğitimlerin bir yıl içinde tüm okullarda verileceğini söyleyerek projenin Soma'ya, öğrencilere ve tüm ülkeye hayırlı olmasını ifade etti.

Eğitimin sonunda tüm öğrenciler hep bir ağızdan; Karayollarında oyun oynamayacaklarına, 11 yaşından önce karayolunda bisiklet kullanmayacaklarına, araçların ön koltuğuna oturmayacaklarına, araçlarda emniyet kemeri takacaklarına, anne babalarının emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol edeceklerine, karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve okul geçitleri ile alt ve üst geçitleri kullanacaklarına, yolun önce solunu sonra sağını sonra tekrar solunu kontrol ederek karşıdan karşıya geçeceklerine söz verdiler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title