Haberler

Somalı Merhum Madencilerin Aileleri Manavgat'ta Ağırlandı

Güncelleme:

Manisa'nın Soma İlçesi'nde geçen Mayıs ayında meydana gelen faciada yaşamlarını yitiren 301 madenciden 53'ünün ailesi, Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki bir otelde ağırlandı.

Soma'daki maden faciasında yaşamlarını yitiren 301 maden işçisinden 53'ünün ailesi, Manavgat'a getirildi. 200 kişiden oluşan grubun organizasyonunu Antalya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Soma Kaymakamlığı, Manavgat Kaymakamlığı ve seyahat şirketi TUI'nin bünyesinde bulunan TT Hotels ve Tantur birlikte gerçekleştirdi. Otobüslerle gelen aileler, Pegasos World Hotel'de 3 gece 4 gün kaldı. Manavgat'ı gezen aileleri Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar memleketlerine uğurladı.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Soma'daki felaketten dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Gönül isterdi ki sizi Antalya'da daha farklı şekilde ağırlayalım. Ancak hepimizin bildiği o çok acı olay gerçekleşti. Sizin sıkıntılarınızı ve sorunlarınızı biraz olsun hafifletmek amacıyla misafir eden otel yetkililerine de çok teşekkür ediyorum" dedi. Vali Yardımcısı Yüksel, otel yetkililerinin, Soma'da yaşayanlardan turizm sektöründe çalışmak isteyenlere yönelik projeleri olduğunu belirterek, "TT Hotels yetkilileri, Somalı gençlere eğitim vererek, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan otellerinde istihdam edeceklerini bana söyledi. Bu ince düşüncelerinden dolayı da kendilerini tebrik ederim" diye konuştu.

TT Hotels Kurumsal Kimlik ve Marka Yöneticisi Hakan Korkmaz da "Hali hazırda otellerimizde 4 bin 500'ün üzerinde personelimiz çalışıyor. Soma'da yaptığımız görüşmelerde gençlerin çalışma imkanlarının sadece maden olduğunu gördük. Kadın ve erkek, turizmde çalışmak isteyen Somalı gençlere eğitim vererek kendi imkanlarımız doğrultusundaki bu sayı 50 olur, 60 olur tam rakam veremeyeceğim, ama istihdam sağlayacağız. Bununla ilgili proje çalışmamız devam ediyor" şeklinde bilgi verdi.

Somalı madencilerin aileleri de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Birlikte fotoğraf çektiren madenci aileleri memleketlerine uğurlandı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Valiliği Manavgat Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title