Haberler

Somalı İkizler Esenler'e Emanet

Güncelleme:

Esenler Belediyesi Soma Maden şehidi Sadrettin Güngör'ün emanetlerine sahip çıktı.

4 aylık ikiz bebeği ve annenin oturduğu Savaştepe'ye giderek mama, bebek bezi ve gıda yardımı götüren ekip, aileye düzenli nakdi yardım sözü verdi.

13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının yaralarını sarmak için Soma'ya giden Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, Güngör ailesine umut oldu. 30 yaşında şehit olan Sadrettin Güngör'ün ikiz çocuklarına ve eşine sahip çıkan Esenler Belediyesi, ailenin oturduğu Balıkesir -Savaştepe'ye gitti. Beraberinde ailenin ve ikizlerin temel ihtiyaçlarını götüren ekip, aynı zamanda aileye her ay düzenli nakdi yardım sözü de verdi.

YÜZLERİNİ BİR KEZ OLSUN GÖREYİM

Henüz 4 aylık iki bebekle tek başına kalan acılı anne, başından geçenleri anlatırken duygusal anlar yaşandı. Çocuklarının olmaması üzerine kredi çekerek tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olduklarını dile getiren Seda Güngör, "Eşim çocuklarımız için yaşardı. Bu olaydan 5 ay önce yine aynı madende göçük yaşandı. O zaman kıl payı kurtulmuş, ancak bir müddet hastanede kalmıştı. O zaman 'Rabbim çocuklarımın yüzünü bir kez olsun göreyim' diye dua etmişti. Çok şükür gördü ama sadece 4 ay" dedi. Eşinin yaşadığı ilk göçük kazasının ardından ikizlerini 6 ay 20 günlükken dünyaya getiren acılı anne, Alaattin'in sağlık durumunun iyi olduğunu ancak Ali'nin erken doğum sebebi ile ciddi sağlık problemleri yaşadığını söyledi.

GÜNGÖR AİLESİ ARTIK ESENLER'İN KARDEŞİ

Ailenin hayat hikâyesini dinleyen Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Özcan Hamza acılı anneye Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun baş sağlığı mesajını ve selamlarını ilettikten sonra, "Belediye Başkanımız Tevfik Göksu, Seda kardeşimizi televizyonda izleyince çok etkilenmiş. Onun talimatı ile ekibimizi toplayıp geldik. Gelirken yanımızda anne ve bebekleri için temel ihtiyaç malzemeleri, mama ve bez getirdik. Bunun yanı sıra Güngör ailesini Kardeş Aile Projesi kapsamına alıyoruz ve ailemize her ay düzenli olarak nakdi yardımda bulunma sözü veriyoruz. Yaşadıkları acı hepimizin acısı. Biz buraya kara gün dostu olmaya geldik. Yaralarını bir nebze olsun sarabilirsek kendimizi bahtiyar hissedeceğiz" dedi.

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

Biçare ikizleri ile zor günleri atlatmaya çalışan Seda Güngör, maden kazası ile ilgili bildiklerin anlatırken göz yaşlarını tutamıyor ve, "Eşim, kendilerinin çok sıkıştırıldığını zaman zaman söylerdi. Olay zamanı da şefleri 3-4 kasa daha fazla kömür çıkarılsın diye mesaisinin bitmesine rağmen 'Sen geri git' diyerek eşimi tekrar ocağa yollamış. Ondan sonra da olay olmuş zaten. Çocukları onun her şeyiydi" cümleleri dudaklarından dökülüyor. İstanbul'dan bir belediyenin kendilerine sahip çıkmasından dolayı son derece duygulandığını belirten acılı anne, "Bugün bizim yanımızda olan belediye personeline, Belediye Başkanımıza ve bizleri unutmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Bize büyük moral oldunuz" dedi.

ESENLER EKİBİ MADEN ŞEHİTLİĞİ'NDE

Taziye ve destek amaçlı Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki Güngör ailesini ziyaret eden Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekibi, daha sonra Soma'ya giderek maden kazasında hayatını kaybedenlerin mezarı başında dua etti. Miraç Kandili sebebi ile dolup taşan mezarlarda bulunan ve, "Madenci susar, kana kana su içmek ister" düşüncesiyle konulan su testileri ile madencilere aileleri tarafından yazılan ve Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen mektuplar, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

balıkesir savaştepe esenler soma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title