Haberler

Somali'deki Kamplarda Bulaşıcı Hastalık Endişesi

Güncelleme:

Somali'de sağanak yağışların ardından başkent Mogadişu'daki mülteci kampları ve gelir seviyesi düşük semtlerde bulaşıcı hastalıkların yayılmasından endişe ediliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kelmes Mülteci Kampı- Kampta yaşayan Nefise Muhammed Ali ile röportaj- Benedir Hastanesi'nde tedavi gören Somaliler - Tedavi edilen Somalili çocuklar- Rahatsızlanan kızının başında bekleyen Farton Ahmed Yelhu ile röportaj- Benedir Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Muhammed Muhtar ile röportaj- Tedavi altına alınan çocuklar Somali'nin güney bölgelerini etkisi altına alan sağanak yağışların ardından başkent Mogadişu'daki mülteci kampları ve gelir seviyesi düşük semtlerde bulaşıcı hastalıkların yayılmasından endişe ediliyor. Başkent Mogadişu'nun kırsalında yer alan Kelmes Mülteci Kampı'ndaki sığınmacılar, son günlerde ülkenin güney bölgelerini etkisi altına alan sağanak yağışlar nedeniyle bulaşıcı hastalık riskiyle karşı karşıya. Kampta kanalizasyon sistemi bulunmuyor ve bölgeye gönderilen insani yardımların miktarındaki azalma sebebiyle insanlar çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ali Mogadişu Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title