Haberler

Somali'de Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali Petrol ve Doğal Kaynak Bakanlığı'na donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA, Somali'de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamada TİKA tarafından Somali Petrol ve Doğal Kaynak Bakanlığına donanım desteği sağlandı. Ekipmanlar Somali Petrol ve Doğal Kaynak Bakanı Mohammed Mukhtar İbrahim'in katıldığı törenle yetkililere teslim edildi.

3 aşamalı eylem planı oluşturuldu

Somali Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, TİKA'dan teknik altyapının geliştirilmesi çerçevesinde yardım talebinde bulundu. İç Savaş sonrasında altyapısı tamamıyla yok olan Somali devleti, her alanda olduğu gibi petrol, maden arama işleme ve diğer doğal kaynakların değerlendirilmesi konularında da desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu kapsamda TİKA'nın koordinasyonunda, Somali Petrol ve Doğal Kaynak Bakanlığının teknik altyapısının geliştirilmesine yönelik olarak 3 aşamalı bir eylem planı oluşturuldu. Söz konusu proje çerçevesinde birinci aşamada bakanlığın donanım ihtiyaçlarının giderilmesi, ikinci aşamada Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Teknik Uzmanlarının Somali'de yapacakları tespitler sonucunda gerekli teknik cihazların tespit edilmesi ve temin edilmesi, üçüncü aşamada ise Somalili personele yönelik olarak gerekli olan eğitimlerin gerçekleştirilmesi yer aldı.

Belirlenen programın ilk aşaması olarak Somali Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının talep ettiği donanım desteği TİKA tarafından verildi. TİKA tarafından temin edilen malzemeler, Somali Petrol ve Doğal Kaynak Bakanı Mohammed Mukhtar İbrahim, T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ve TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz katılımıyla düzenlenen törende teslim edildi.

Törende açıklamalarda bulunan Somali Petrol ve Doğal Kaynak Bakanı Mohammed Mukhtar İbrahim, Türkiye'nin Somaliye yaptığı yardımları bu güne kadar hiçbir ülkenin yapmadığını, Türk Halkının gerçek kardeşleri olduğunu vurguladı. Somali Petrol ve Doğal Kaynak Bakanı İbrahim, Türkiye'de gündemini takip ettiklerini ifade ederek, her zaman Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olacaklarını söyledi.

TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz ise 3 aşamalı olarak programlanan Somali Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Teknik Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi'nin 1'ci aşamasının tamamlandığını, diğer aşamalarının önümüzdeki aylarda uygulanacağını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Galip Yılmaz Mogadişu Türkiye Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title