Haberler

Somali'de Militanlar Otele Saldırdı: 7 Kişi Öldü, 10 Kişi Yaralandı

Güncelleme:

Somali'de bir otele önce intihar saldırısı düzenlendi, ardından militanlar otelin içine girdi. Şu ana kadar 7 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Radikal İslamcı Eş Şebab militanları, başkentteki bir otele önce intihar saldırısı düzenlendi, ardından otelin içine girdi. En az 7 kişinin öldüğü saldırıda, 10 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Nasa-Hablod adlı otelde intihar saldırısı düzenlendi. Saldırganın , otelin girişinde bomba yüklü aracı patlatmasının ardından ikinci bir patlama duyuldu. Ardından silahlı kişiler içeri akın etti.

7 KİŞİ ÖLDÜ, 10 KİŞİ DE YARALANDI

Reuters haber ajansı ise, saldırıda en az 7 kişinin öldüğünü ve 10 kişinin de yaralandığını aktarıyor. Bir polis yetkilisi otelin dışında en az dört cansız bedenin görüldüğünü aktardı.

"GÖRDÜKLERİ HERKESİ VURUYORLAR"

Bir görgü tanığı, militanların oteldeki konuklara rastgele ateş açtığını söyledi: "Gördükleri herkesi vuruyorlardı. Ben arka kapıdan kaçtım."

Polisin verdiği bilgiye göre El Kaide bağlantılı Eş Şebab militanları olduğundan şüphelenilen kişiler halen içerde ve çatışmalar sürüyor.

Ölü veya yaralı sayısıyla ilgili detay verilmezken, örgütten de herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Eş Şebab'ın ülkede sık sık saldırılar düzenlediği biliniyor.

Reuters'a konuşan bir yetkili, "İntihar bombasıyla başladılar daha sonra içeri girdiler. Şuan içerdeler ve şiddetli çatışmalar sürüyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mogadişu Somali Nasa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

DAVUT:

MÜSLÜMAN DÜNYASIN DA AÇLIK SEFALET SAVAŞ EKSİK OLMAZKİ. ARABİSTAN KATAR BAE DE PETROL OLMASA GENE AÇLAR. İLİM ÇİN DE BİLE OLSUN GİDİP ALAN DİYEN PEYGAMBERİN ÜMMETTİN DEN . MEZHEP YADA IRK SAVAŞI YAPAN ÜMMET E GELDİK.

16
1
yanıtYanıtla
qwzx:

işid kafalı yobazlar heryerde boy gösteriyor . . kim bunları dünyaya musallat etti, kim silah sağladı

8
5
yanıtYanıtla
.....:

herkese müslüman demeye başladılar. . . saraylı marifetinle bin yaşa. . . etnik kimliği öne çıkardın hedef olduk. . . mezheplere böldün hedef olduk. . . dini ön plana çıkardın hedef olduk. . . liderlikmiş. . . bu mu liderlik. . . dünya çalkalanıyor artık. . . yüzyıllık duruşu koruyamazsak vay halimize. . .

6
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

adım adım götürüldüğümüz yer.

3
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Somaliye çok giden Hırsızcı başı Somaliyle suudi arabistanı çok seviyor. avrupaya abd ye gitmez oldu.

3
1
yanıtYanıtla
BBB:

PİS TERÖRİSTLER . . .

0
0
yanıtYanıtla
ARİF:

BUNLARI YAPANLAR MÜSLÜMAN VE DİN ADINA YAPTIKLARINI SÖYLÜYORLAR. İKTİDARI ELE GEÇİRMEK İÇİN MÜSLÜMANLIKTA HER YOL MÜBAH GÖRÜŞÜ HAKİM. MÜSLÜMANLARA ASLA HUZUR YOK. BUNU DA YAPANLAR MÜSLÜMANLAR KİMSE MÜSLÜMANLARI AKLAMAYA ÇALIŞMASIN. BU OLAYLAR BİR ENERJİ PATLAMASI DİYEREK GÖRMEZDEN GELE GELE BU HALE GELİNDİ.

0
0
yanıtYanıtla
ccc:

dünyada büyük huzursuzluk var

0
0
yanıtYanıtla
NMKL:

BÜTÜN ÖRGÜTLER ÜLKELERE SALDIRIYOR. BU SALDIRILARDAN FAYDALANANLAR İSE KÖTÜ İNSANLAR CEPLERİNE PARA GİRİYOR. BİLEN BİLİR .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title