Haberler

Yırcalılara Destek Ziyaretleri Sürüyor

Güncelleme:

Manisa'nın Soma İlçesi'nde termik santral yapılması planlanan alanda ağaçları kesilen Yırca Mahallesi sakinlerine destek ziyaretleri sürüyor.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla Soma'daki zeytinlikler, Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırıldı. Santralin kurulacağı Yırca Mahallesi ile bu santrale verilecek kömürün bulunduğu saha olan Deniş Mahallesi'nde oturanlar, karara tepkilerini göstermek amacıyla çeşitli eylemler yaptı. Acele kamulaştırmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava sonuçlanmadan aralıklarla 6 bin zeytin ağacının bulunduğu bölgede ağaç kesimi yapıldı. Geçen 6 Ekim'de ise bölgede geriye kalan 5 bin ağaç, ani bir operasyonla kesildi. Günün akşamında Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Ağaçlarını kestirmemek için bölgede 'zeytin nöbeti' tutan Yırcalılar, karar sonrası buruk sevinç yaşadı. Yırcalılar'a destek için aralıklarla bölgeye ilk günden itibaren çevreciler ve sivil toplum kuruluşları geldi. Son bir hafta içinde Ankara'nın Oyları Topluluğu, Validebağ Gönüllüleri ve TEMA üyelerinin ziyaret ettiği Yırca'nın son konukları Anatolia Vosvos Derneği üyeleri oldu. Dün (pazartesi) akşam saatlerinde bir minibüsle Yırca'ya gelen yaklaşık 30 kişiyi Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın karşıladı. Gelen ekiplere odun ateşinde çay demlendi, ateşte yöreye özgü mantar sote yapılarak ikram edildi.

BİN FİDAN BAĞIŞLAYACAKLAR

Anatolia Vosvos Derneği üyesi Mustafa Dermanlı; Anatolia Vosvos Derneği olarak amacımız araçlarla gelmekti. Ancak günümüz şartlarında bir günlük yolculuk için klasik Volkswagen'leri getirmek zor olduğu ve bir günlük yakıt masrafını buraya bağış olarak aktarmak için arkadaşlarımızla bir minibüs kiraladık. Arkadaşlarımızla yaklaşık bin zeytin fidesi bağışlayacağız. Buradaki direnişe destek olmak için buradayız. Burada çok iyi ağırlandık dedi.

Dermanlı, Muhtar Mustafa Akın'a kendi yazdığı 'Uzaklara Mektuplar' adlı kitabı armağan etti. Ziyarete gelen topluluk destek amaçlı zeytinyağı ve sabun satın aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akın Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title