Haberler

Soma'yı Unutmadılar

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından bazı dernek ve kuruluşlar okullara çeşitli yardımlar yapmaya devam ediyor Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği, bir ana sınıfının tefrişatını yaparken, İyilik Melekleri Derneği de Somalı çocuklar için "Çocuklar İçin Yaşam Atölyesi ve Sinema Salonu" hazırladı.

Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından bazı dernek ve kuruluşlar okullara yardım yapmaya devam ediyor.

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği, bir ana sınıfının tefrişatını yaparken, İyilik Melekleri Derneği de Somalı çocuklar için "Çocuklar İçin Yaşam Atölyesi ve Sinema Salonu" hazırladı.

İyilik Melekleri Derneği Başkanı Hilal Çetesi, Kurtuluş İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Soma ile ilgili herkesin bir proje gerçekleştirdiğini, dernek olarak kendilerinin de bir proje geliştirdiğini anlattı.

Somalı çocukların babalarını, ağabeylerini, arkadaşlarını, yakınlarını kaybettiğini belirten Çetesi, "Herkes Soma'ya dokunmak istedi. Bizler İyilik Melekleri olarak nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda ilk hedefimiz çocuklar oldu. Dokunabildiğimiz kadar çocuklara dokunabilmek için özel bir perdeyle başlayan bir proje bu. "Soma kömür karası" dediler. Çocuklar gökkuşağının 7 rengini burada boyasınlar diye yüzlerce boya kalemi getirdik. Soma'daki tüm çocuklara armağan ediyoruz. Bunun için çocuklarımıza okullarında yaşam atölyesi ve sinema salonu yaptık" diye konuştu.

Çetesi, Kurtuluş İlkokulu'na Gönüllü Kalemler Derneği tarafından da 3 bin 500 kitaptan oluşan bir kütüphane yapıldığını sözlerine ekledi.

Dışişleri mensupları eşlerinden yardım

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği de, Sabri Balcı İlkokulu ana sınıfının tefrişatını yaptı.

Okulda düzenlenen açılış töreni öncesinde dernek adına açıklama yapan Pınar Gün, çocuklara katkıda bulunmak istediklerini, destekçileriyle beraber ana sınıfının tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından ana sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenlerine, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title