Haberler

Soma Termik Santral Protokolü Beklemede

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Soma Belediyesi ve SEAŞ arasında imzalanacak protokolün ertelenmesi, Kasım ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda gündeme geldi.

Soma Belediyesi'nin santralde çalıştırılacak personel konusunda restleşmesinin hoş bir durum olmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İşin bu şekilde yokuşa sürülmesi, Büyükşehir Belediyesi faaliyete geçmesin demektir. Bu süreç zaman kaybettirirken, Soma halkının da aleyhine işliyor. Biz yetkimiz dahilinde hizmet yapmak istiyoruz, personel dayatmasıyla karşılaşıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinden dolayı Soma Belediyesi ve Soma Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (SEAŞ) ilişkin yapılması planlanan 3'lü protokol, termik santralde çalıştırılacak personel konusundaki anlaşmazlıktan dolayı ertelenirken, konu Kasım ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda Plan ve Bütçe Komisyonu'nun SEAŞ'tan elde edilecek sıcak suyun Kırkçağaç ilçesine verilmesi yönündeki raporun görüşülmesi esnasında gündeme geldi. Soma Belediyesi'nin santralde 37 personelin çalıştırılması talebinde bulunduğu, şartın kabul edilmemesi durumunda SEAŞ'ın da yer alacağı protokolün imzalanmasını ertelediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, restleşmenin hoş bir durum olmadığının altını çizdi. Santralde çalıştırılacak personel sayısını ilk etapta 23 olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Ergün, konuya şu şekilde açıklık getirdi, "Yaklaşık 2-3 aydır SEAŞ yetkileri ve Soma Belediyesi ile istişarelerimiz vardı. Görüşmeler protokol aşamasına gelimişti. Ancak geçtiğimiz hafta Perşembe günü yapılacak 3'lü protokol ertelendi. Bunu anlamış değilim. Sonuçta çalışacak ya da çalıştırılmayacak personel noktasında 'şu kadar kişiyi büyükşehire alacaksınız' restleşmesine gidilmesi hiç hoş değil. Bu konuyla ilgili daire başkanlıklarımız ilk etapta Soma Belediyesi'ndeki 23 teknik personelin çalışmasını uygun buldu. Belki bu ileride 40 kişi olur, 50 kişi olur bilinmez. İlle 'şu kadar kişiyi çalıştıracaksınız, almazsanız protokolü imzalamıyoruz' denmesi bizi üzmüştür. Buradan bu konuyu Soma halkının bilmesini istiyorum. Kaldı ki protokolün imzalanmasına müteakip işlerin hızlanması noktasında çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi, yapacağı yatırımlarda ilk 3-5 yıl arasında en az 15 Milyon TL'yi cebinden bedel koymak suretiyle yapacaktır. Bu da aşağı yukarı her ay 1-1,5 Milyon TL'lik bütçesini yalnızca Soma Termik Santrali'ne ayıracaktır. Bu protokolün her geçen gün uzatılması demek Soma halkının eziyet çekmesine sebebiyet vermektedir"

Başkan Ergene'den Dayatma İddiası

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından söz alan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de santralde çalışan personelle ilgili dayatmayla karşı karşıya olduklarını iddia ederek, personelin bir kısmının alınıp bir kısmının alınmasının kendilerine mantıklı gelmediğini söyledi. Bu konuda belirlenebilecek hakem karşısında fikir birliğine varılabileceğini söyledi. Projeyi devam ettirebilecek kudrette olduklarını ifade eden Başkan Ergene, buna rağmen hemen yarın devretmeye hazır olduklarını söyledi.

İşi Yokuşa Sürmek Soma'ya Zaman Kaybettirir

Soma Belediyesi ile SEAŞ'ın birlikte hareket ederek, protokolü uzattığını ve bu durumda Soma halkının aleyhine bir durum olduğunu söyleyen Başkan Ergün de "Soma Belediyesi işi uzattığı kadar uzatma niyetindedir. İş Büyükşehir Belediyesi faaliyete geçmesin noktasına getiriliyor. Kaldı ki bugüne kadar devretmeyi düşünüyordunuz, şuanda ne oldu da fikir değişikliği oldu? Yetki zaten bizde değil mi? Personel noktasındaki sıkıntınız nedir anlamadım. Zaten 250 kişi bu sistemden faydalanıyor. Bize 38 kişiyi alacaksınız diyorsunuz. Dayatan biz değiliz, sizsiniz. Bırakın kaç kişiyi çalıştıracağımıza biz karar verelim. Biz size karışıyor muyuz? İşi yokuşa sürelim diyorsunuz. Ya da vermeye niyetiniz yok. Oysa bu konuda Genel Sekreterimizden daire başkanlarımızdan rapor vardır. Restleşmek hoş bir durum değil. Umarım doğru yol bulunur, inşallah Soma'daki bu yatırımları gerçekleştirdikten sonra sıcak su imkanları Kırkağaç'a da yapma görevi bize düşer. Bu bir temennidir, dilektir" dedi. Konuşmaların ardından Kırkağaç ilçesine Soma Termik Santrali'nden sıcak su verilmesi raporu oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Soma Elektrik Hasan Ergene Cengiz Ergün Kırkağaç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title