Haberler

Soma Maden İşçileri TBMM'ye Yürüdü

Güncelleme:

Soma'dan başkente giden maden işçileri, üzerinde 301 madencinin isminin yazılı olduğu pankartla TBMM'ye yürüdü.

Soma'dan başkente gelen maden işçileri, üzerinde 301 madencinin isminin yazılı olduğu pankartla TBMM'ye yürüdü.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası önünde toplanan Dev-Maden Sen üyesi işçiler, sloganlar atarak Meclis'in Dikmen kapısına yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.

Dev-Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, madenciler adına yaptığı açıklamada, bütün Soma işçileri adına ve onların sesini duyurmak için madencilerin dün Soma'dan çıkıp, Ankara'ya geldiklerini söyledi.

Soma'da cinayete dönüşen ve faciaya sebep olan ihmallerin tüm ülkede bilindiğini belirten Görgün, yetkililerin bu durumu öğrenmesinin 301 cana mal olduğunu savundu.

-TBMM Başkanı Çiçek ile görüşecekler

Görgün, "Soma unutulmasın, unutturulmasın istiyoruz" diyerek, "Çünkü bir yandan hızla yaraların sarılmasını bekliyoruz diğer yandan da suçluların hak ettiği cezayı almasını görmek istiyoruz. Çalışma koşullarının insana yakışır hale gelmesini, alın terinin karşılığının alınmasını istiyoruz. Madenciler, verilen sözleri ve talepleri buraya Ankara'ya, TBMM'ye yeniden getirdiler. Şimdi yasaları çıkarma, mevzuatı iyileştirme zamanı. Meclisimiz, milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz işçisine, madencisine, şehidine sahip çıkacak mı, çıkmayacak mı? bunları görmek istiyoruz, bunları izlemeye geldik" değerlendirmesinde bulundu.

Görgün, maden işçileri olarak hazırladıkları talep dosyasını parti gruplarına vereceklerini ve ardından da saat 16.00'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edeceklerini bildirdi.

Soma'daki maden faciasından yaralı olarak kurtulan maden işçisi Nihat Çelik de Soma'daki maden işçilerini temsilen Meclis'e geldiklerini dile getirdi.

Şu anda üretime devam eden ocaklarda aynı koşulların devam ettiğini savunan Çelik, maden faciasının yaşandığı zaman kendilerine yetkililerce birtakım sözler verildiğini anlattı.

Çelik, "Bugün bizlere verilen sözlerin ve taleplerimizin takipçisi olarak buradayız" dedi.

Gerçekleşmesini istedikleri 15 maddeden oluşan taleplerini okuyan Çelik, madenlerin devlet eliyle işletilmesini istediklerini, talepleri gerçekleşene kadar da mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından heyet, taleplerinden oluşan dosyalarını sunmak için TBMM'deki partilerin grup başkanlıklarını ve TBMM Başkanlığını ziyaret etmek için Meclis'e geçti.

Açıklamada DİSK Genel Başkanı Kani Beko, sendika temsilcileri ve bazı CHP'li milletvekilleri de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Tayfun Görgün Nihat Çelik Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title