Haberler

Soma Gürkan Ailesini Yedi Bitirdi, Alp Gürkan'ın Mallarını Satacak

Güncelleme:

Alp Gürkan kimdir ? TMSF, iş adamı Korkmaz Yiğit'in mallarını hileli satın aldığı iddiası ile mallarına tedbir koyduğu Soma Holding patronu Alp Gürkan'a ait gayrimenkulleri satışa çıkardı.

Alp Gürkan kimdir ? Geçtiğimiz mayıs ayında 301 işçinin yaşamını yitirdiği madenin sahibi Alp Gürkan'ın mallarına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından tedbir kararı konulmuş. Anılan kararın gerekçesini ise, işadamı Kormaz Yiğit'in TMSF'den mal kaçırdığı iddiası ile açılan davadaki belgeler oluşturdu. TMSF Alp Gürkan'ın mallarını satışa çıkarttı.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ GAYRİMENKULLER

TMSF, Gürkan'ın yanı sıra Kemal Gülman'ın da aralarında olduğu birçok kişi ve şirketin mal varlığına tedbir koydurmuştu. Alp Gürkan'a ait satışa çıkarılan konutlardan biri İstanbul Ortaköy'de bulunuyor. 5 ayrı bağımsız bölümden oluşan binanın toplam değeri 34 milyon lirayı aşıyor. Yine, Gürkan'a ait Spine Tower'da bulunan daire de satışa konuldu.

NELER VAR NELER

Söz konusu gayrimenkulün değeri 1 milyon 640 bin TL. Gürkan'a ait olan ve satışa konulan son gayrimenkul ise Tarabya'da bulunuyor. Bu gayrimenkulün yarı hissesi için 460 bin TL değer biçildi. Spine Tower'daki gayrimenkule 1,6 milyon TL değer biçildi. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 20 Nisan günü TMSF binasında yapılacak.

KEMAL GÜLMAN'IN DA ARAZİLERİ SATILIYOR

Satışa konulan bir kısım gayrimenkul ise işadamı Kemal Gülman'a ait. Gülman'a ait Tuzla'da bulunan 28 bin metrekarelik arsa için 28 milyon lira değer biçildi. Yine Gülman'a ait Gebze Balçık Köyü'nde bulunan 227 bin 161 metrekarelik arsa için ise 49 milyon 975 bin TL değer biçildi. Gülman'a ait olan diğer 6 ayrı arsa konumundaki gayrimenkul için ise toplam 13 milyon lira değer biçildi.

NE OLMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan iddianamede 17 şüpheli, 2007 yılında iflas eden Korkmaz Yiğit'in arsalarını satın alarak kamuyu zarara uğratmakla suçlanıyorlar.

MALLARI HİLELİ ALMAKLA SUÇLANDI

Alp Gürkan, Kemal Gürman, Kemal Kömür, Mert Yiğit ve diğer şüpheliler, iflasın ardından Korkmaz Yiğit'in gayrimenkullerini satın almak suretiyle örgütlü olarak 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'hileli iflas' suçlarını işledikleri iddia ediliyor. Şüpheliler, Yiğit'in gayrimenkullerini alarak iflas masasına alacak kaydı yapan TMSF'yi zarara uğratmakla suçlanıyor. 17 sanığın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, hileli iflas, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı, 6183 Amme Alacakları Usulü Hakkındaki Kanunun 110. Maddesine muhalefet" gibi suçlardan 17 sanığın, 7 yıldan 21 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

KENDİSİNİ SAVUNDU

Alp Gürkan, geçtiğimiz yıl 15 Ağustos'ta savcılığa verdiği ifadede özetle: "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Söz konusu arsaları, ileride değer kazanacağını düşünerek avukatımın tavsiyesi üzerine Mehmet Erdoğan'dan satın aldım. Arsa bedellerini avukatıma verdim. Paraların teslim edilip edilmediği konusunda bana bir dekont ya da belge verilmedi. Bu arsaları, imar planları çıktıktan sonra parça-parça sattım" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Korkmaz Yiğit Soma Holding Alp Gürkan Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title