Haberler

Soma Gençliğine Dev Yatırım

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa'nın Soma ilçesinde, Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak olan Soma Gençlik Merkezi'nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Duman'a, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Tulup ve Mehmet Ali Aksoy, Tesis ve İşletmeler Şube Müdürü Hüseyin Sökmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Dilek Kuruçay, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk eşlik etti. Soma'da gençlere yönelik sportif faaliyetlerin gerçekleştirileceği dev gençlik merkezinin temellerinin atıldığını belirten Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, "Büyük bir dramı yaşayan Soma'da artık gençlerin bir arada bulunacağı kapsamlı bir gençlik merkezi yapılıyor. Bakanlığımızın destekleri ile Soma'da başlatılan gençlik merkezi çalışmalarımız hızla devam ediyor. Burada yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Kısa sürede ilçe gençlerinin farklı sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri yapabileceği kapsamlı bir tesisi hazırlıyoruz. 4 milyon TL civarında bir ödenek ayırdığımız tesiste, çok amaçlı kapalı spor salonu, voleybol ve basketbol sahaları, halı saha, çim saha, kapalı olimpik yüzme havuzu ve açık havuzlar, etüt ve toplantı odaları gibi birçok etkiliğin yapılacağı tesisler ile Somalı gençleri tek çatı altında toplayacağız. Bakanlığımızın Soma konusunda farklı bir hassasiyeti var. İl müdürlüğü olarak bizlerde Soma ile ilgili yapılacak çalışmalara ve projelere daha özenle yaklaşıyoruz. "dedi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, inceleme gezisinin ardından Tesis ve İşletmeler Şube Müdürü Hüseyin Sökmen ile birlikte ilçeye yeni atanan Soma Kaymakamı Ahmet Karataş'ı ziyaret ederek, 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu. Dr. Duman, daha sonra Soma temasları kapsamında; Soma Belediyesi ve Muzaffer Ecemiş Spor Salonu ve Soma Spastik Çocuklar Derneği'ni ziyaret etti. Son olarak maden şehitleri kabristanını ziyaret eden Dr. Duman, şehitler için dua etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Tulup Türkiye Soma Yerel Haberler

title