Haberler

Soma Eyleminde Gözaltına Alındığı İddia Edilen Çocuk

İzmir'de, Soma'daki maden faciasını gerekçe göstererek protesto düzenleyen gruplar arasında yer alan ve gözaltına alındığı iddia edilen 13 yaşındaki A.K'nin yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de, mayıs ayında Soma'daki maden faciası gerekçe gösterilerek düzenlenen protestolar sırasında gözaltına alındığı iddia edilen 13 yaşındaki A.K'nin 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 3. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "suça sürüklenen çocuk" A.K. ve avukatı Gurbet Uçar hazır bulundu.

Gizli oturumda gerçekleştirilen duruşmada, sanık A.K'nin ifadesi alındı.

Hakim Süleyman Mutlu, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasına karar vererek davayı şubat ayına erteledi.

İzmir'de A.K'nin 16 Mayıs'ta düzenlenen eylemde gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada altını ıslattığı öne sürülmüş, haber ve fotoğrafları bazı basın organlarında yer almıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Valiliği, basında yer aldığının aksine çocuğun 10 değil 13 yaşında olduğunu belirterek, "Eylemlerde aktif rol aldığı gözlenen çocuğun zarar görmemesi için grubun içerisinden uzaklaştırıldığı ve gözaltı işlemi uygulanmadığı" bildirilmişti.

Ayrıca A.K'nin, 2 gün boyunca yüzündeki maskeyle gruplar arasında yer aldığını gösteren fotoğraf ve görüntüleri basına verilmişti.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sedat Erbaş, A.K. hakkında hazırladığı iddianamede "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçunu işlediği gerekçesiyle 6 ay ile 3 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etmişti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title