Haberler

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda Yarım Asırlık Başkanla Yola Devam

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yarım asırlık başkanı Ali Ayan, hafta sonu yapılan genel kurulda rakipsiz olarak üyelerinin güvenoyunu aldı ve yeniden başkanlık görevine seçildi.

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yarım asırlık başkanı Ali Ayan, hafta sonu yapılan genel kurulda rakipsiz olarak üyelerinin güvenoyunu aldı ve yeniden başkanlık görevine seçildi.

Soma Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, CHP Belediye Başkan Adayı Bahri Yılmaz, Belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve esnaflar katıldı. Divan Başkanlığını Bayram Aydın, katiplikleri Mehmet Deveci ve Sabri Kökgül'ül yaptığı genel kurulda başkan Ali Ayan, esnafların yaşadığı sıkıntıları ve beklentilerini aktardı.

Başkan Ali Ayan, "Bakırcılar, Demirciler, Kalaycılar, Semerciler, Hallaççılar, Yorgancılar vardı bir zamanlar, terziler artık yok gibi bakkallar ise tükeniyor. Bu hatırlatma teknolojiye, yeniliklere ve yeni mesleklere karşı olduğumuz için değil azaldığımızı görmek içindir. Her şeye rağmen esnaf olacağım diyenleri saygıyla selamlıyoruz." dedi.

KERMESLER BIKTIRDI

Genel kurulda kermeslerin esnaflara büyük zararları olduğunu dile getiren Başkan Ayan, "Artık bu kermesler bizleri bıktırdı. Bu konuda üyelerimizin yakınmalarını gerekli mercilere bildirdik. Özellikle geçtiğimiz yıl bu kermesler bıktırmıştı. 2 metrekarelik dükkanları olan esnaflarımızdan istenen vergi levhası, sicil tasdiknamesi, mesleki faaliyet belgesi, ustalık belgesi, sağlık belgesi, kira kontratı, gıda sicil kaydı belgesi, hijyen eğitimi belgesi, yangın tüpü vs. belgeler geçici ruhsatlarla bu kermeslerden de alınmalıdır. Kermesler bir kurala bağlanmalıdır." dedi.

SÜPER MARKETLER ACIMASIZ REKABETİN GÖSTERGESİ

Süper marketlerde ve zincir marketlerde her şeyin yasal olsa bile haksız acımasız bir rekabetin var olduğunun açıkça görüldüğünü söyleyen Ayan, "1998 yılında 2 bin 135 olan süpermarketler sayılarını 2008'de 8 bin 900'e 2012'de ise 12 bin 189'a çıkartıp 2008'e göre 4 kat 2012'ye göre 5,6 kat yani yüzde 500 büyümüştür. 2008'e göre son 9 yılda 37 bin bakkal 15 bin kasap ve manav işini kaybetmiştir. Soma'da ise 2005 yılında 625, 2010 yılında ise 402 bakkal ve büfe vardı. Şimdi ise bakkal ve büfe sayısı sadece 255 kişidir. Bu haksız rekabet Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 2010 yılında 2 bin 334 olan üye sayısını bugün itibari ile 1756'ya düşürmüştür. Azaldığımız görülüyor mu? Biz atılım yapacak bir zemin, ulaşabileceğimiz bir proje bulamadığımız için gayretlerimiz bu haksız ve acımasız rekabete yetmedi." dedi. Beklentilerini de sıralayan Ayan, "Perakende ticaretinin düzenlenmesi, esnafın ticaretten daha fazla pay alması, asgari ücretten daha az vergi kesilmesi, bazı mesleklerde ustalık belgesi yerine işyeri açma sertifikası kullanılması, bağkur emekli maaşlarının iyileştirilmesi, E-hacizlerin haberli yapılması, yeni nesil esnaf yetişmesi için projeler üretmesini arzu etmekteyiz." dedi. Çalışma dönemlerinde kurum ve kuruluşlar ile iyi ilişkiler içinde olmaya özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Ayan, kendilerini görmezden gelenleri de hoşgörü ile karşıladıklarını ifade etti.

BAHRİ YILMAZ, "ESNAFIMIZA KOLAYLIK SAĞLANMALIDIR"

Dilek ve temenniler bölümünde söz verilen CHP Belediye Başkan Adayı Bahri Yılmaz, "Esnafların birçok güçlüklerle bir arada yaşadığını kendim de esnaf olduğumdan çok iyi biliyorum. Bu toplumsal yaşamımızda esnaf arkadaşlarımız olmazsa olmazımızdır. Çünkü yaşamımızın ihtiyaçlarını onlar sayesinde çok daha kolay giderebilmekteyiz. Devletimizin bu faaliyetler sırasında birçok alt birimler ve icra organları vasıtası ile esnafımızın günlük yaşamındaki zorlukları aşmasında her türlü prosedürün onların lehine kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Daha iyi koşullarda esnaflık faaliyetlerini sürdürmeleri için olanak sağlanmalıdır." dedi.

HASAN ERGENE, "ALİ AYAN EKOL HALİNE GELDİ "

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan'ın artık bir ekol haline geldiğini ifade ederek, "Esnaf ve Sanatkarlar Odamız Somamızda esnaf camiamızın geleceği ile ilgili olarak alınacak olan tüm kararlarda aktif rol üstlenmektedir. Biz Somamızın geleceğini planlarken önemli konularda onlarla ve değerli esnaflarımızla istişare ederek yapmaya gayret ettik. Bugüne kadar değerli esnaflarımızın hizmetinde özellikle şehir merkezimizde esnaf ve sanatkarın faaliyetlerini kolaylaştırma yolunda belediye olarak üzerimize düşen ne varsa layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Çarşı merkezindeki düzenlemelerde, yol çalışmalarında, kaldırım çalışmalarında, sanayi sitesindeki esnaflarımızla yaptığımız ortak mesailerle sizlerin ve Soma halkının yaşantısını kolaylaştırmak için yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahri Yılmaz Hasan Ergene Ali Ayan Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title