Haberler

206 Bin Liralık Yardım Parası Çalınan Şehit Madenci Eşi İsyan Etti

Güncelleme:

Banka memuru tarafından 206 bin liralık yardım parası çalınan şehit madenci eşi Meryem Gül, "O parayla ev alıp, oğlumun sünnetini yaptıracaktım" dedi.

Manisa'nın maden faciası ile sarsılan Soma İlçesi'nde, özel bir banka şubesine yatırdığı toplam 206 bin liralık yardım parası banka memuru tarafından dolandırılan şehit madenci eşi Meryem Gül, "O parayla ev alıp, oğlumun sünnetini yaptıracaktım" dedi.

YARDIM PARASINI BANKAYA YATIRDI

İki çocuğuyla hayata tutunmaya çalışırken bir yandan da eşinden kalan borçları ödemenin derdine düşen Meryem Gül, 2 defada aldığı 176 bin lira ve eşiyle birlikte ev almak için biriktirdikleri ve özel sigortadan aldıkları 30 bin lirayı üzerine ekleyerek Soma'daki bir bankaya götürdü. Eniştesiyle birlikte parayı açtıkları hesaba yatırdı.

MEMUR MADENCİ YAKINLARININ HESAPLARINI BOŞALTTI

Soma'da bir bankada madenci yakınlarının hesaplarının boşaltıldığını duyan Gül, soluğu parasını yatırdığı özel banka şubesinde aldı. Banka görevlilerince hesabına bakıldığında onun da hesabının boşaldığı ortaya çıktı.

PARASI İADE EDİLMEYİNCE KAYMAKAMLIĞA BAŞVURDU

Bankadaki yetkililer paranın kendisine iade edileceğini, konunun araştırılacağını, biraz beklemesini söyledi. Ancak üzerinden yaklaşık 2 ay gibi bir zamanın geçmesine rağman hala paradan ses çıkmayınca bu kez Soma Kaymakamlığı'ndan yardım istedi. Kaymakamlık, Gül'ün şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na yönlendirdi.

"ÇARESİZLİK İÇİNDEYİM"

Çaresizlik içinde olduğunu belirten Meryem Gül, "Eşimin 30 bin lira sigorta parası vardı. Özel bir bankanın Soma Şubesi'ne yatırmıştım. AFAD'da toplanan yardım paralarını alıp, eşimin sigorta parasını yatırdığım banka hesabında birleştirdim. O paralarla ev alacaktım, çocuklarım 7 yaşındaki Rümeysa ve 6 yaşındaki oğlu Mustafa Can'ın eğitim masraflarını karşılayacaktım. Kayınpederim üç katlı binası var. Onun son katında çocuklarımla yaşıyorum. Ölen eşiminden gelenin dışında başka da gelirim yok. Eşim 13 yıllık maden işçisiydi" dedi.

AĞUSTOSTA OĞLUNUN SÜNNETİNİ YAPACAKTI

Yardım paralarıyla oğlunun sünnetini yaptırmaya hazırlandığını anlatan Gül, "Ağustos ayına gün bile belirlemiştim. Ancak, aldığım aylıktan başka elimde para kalmadı. Onu da gündelik giderlerimize bile yetiremiyorum, ne yapacağım bilmiyorum. Paramı alabilirsem oğlumun sünnetini yapacağım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Soma Yerel Yaşam Güncel Haberler

title