Haberler

    Soma'dan Bu Kez İyi Haber

    Güncelleme:

    Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında ölen 37 yaşındaki İbrahim Salgın'ın uzun süre oğlu ilik nakli bekleyen oğlu İsmet için iyi haber geldi.

    İsmet Salgın için Almanya'dan donör bulundu.

    Anne Aynur Salgın, 13 yaşındaki oğluna ilik nakli bulunması için Soma'daki maden faciasının yaşandığı ocaktaki 150 işçinin kan örneği verdiğini, onların da faciada hayatını kaybettiğini hatırlattı.

    İki kız çocuğu olduğu için İsmet'i, İzmir'deki hastaneye hep babasının götürdüğünü ifade eden Salgın, şöyle konuştu:

    "İki küçük kızım olduğu için İsmet'i ben hastaneye götüremiyordum. İsmet'le hep babası ilgilenirdi. Onu hastaneye götürmek için eşim iş yerinden iki kez izin alamadı. Zor günler geçirttiler. İki kez iş yerinden çocuğumu hastaneye götürmek için izin alamadı. O da evladını hastaneye götürmek için işe gitmiyordu. 'Ya gelirsin ya çıkışını veririz' diye tehdit ediyorlardı. Facianın olduğu günden bu yana ilk kez yüzümüz güldü. Oğluma ilik nakli bulunduğu söylendi. Çok mutluyum. Bu evi yeni aldık ancak doktorlar çocuğumun sağlığı için buranın uygun olmadığını söylediler. İstediğim oğlumun iyileşmesi ve bir ev."

    Masrafları Sağlık Bakanlığı karşılayacak

    İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz ise İsmet'in uzun süredir kemik iliği arayışı içerisinde olduğunu, maden faciasında babasını kaybetmesiyle birlikte ailenin acısının daha da büyüdüğünü söyledi.

    Ancak Almanya'dan dönörün bulunduğu müjdesinin geldiğini belirten Türkyılmaz, "Çok şükür Almanya'dan uygun ilik bulunduğu ve bunun da uyumlu olduğu haberi geldi. İlik bulunması ve uyum oranının yüksek olması genelde zordur. Bu haber bizi çok sevindirdi. Almanya'dan iliğin getirilmesi de bir süreç ve maliyettir. Sağlık Bakanlığımız ilik naklinin yurt dışından getirilmesi için tüm masrafları karşılaşacak" dedi.

    'Fenerbahçeli Baroni arasın'

    Sağlığına kavuşacak olmanın verdiği mutlulukla Fenerbahçe taraftarı olan İsmet Salgın futbolcu Cristian Baroni'ye de mesaj gönderdi.

    Salgın, "Çok mutluyum. Fenerbahçe'den Baroni'nin aramasını istiyorum. O zaman çok daha mutlu olacağım" dedi.

    Kaynak: AA

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Almanya İzmir Soma Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    adilAdınız Yazın:

    başımız sağolsun

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title